Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Befejeződött számunkra a bajnokság

Harmadszor sem sikerült legyűrnünk az Albát, amely így bejutott a legjobb négybe, számunkra pedig véget ért az idei bajnoki szezon.

Alba Fehérvár - Pécsi VSK-VEOLIA 77-58 (21-13, 18-17, 21-14, 17-14)
Férfi kosárlabda NB I. rájátszás, 3. mérkőzés. Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
Vezette: Cziffra Cs., Pálla Z., Rácz Zs. 

Alba Fehérvár: Hill 8, Harris 15/3, Simpson 17/6, Lóránt 9, Keller Á. 4. Csere: Horton 11, Kovács Á., Mohammed 10/3, Filipovity 3/3, Keller I. Vezetőedző: Dzunics Braniszlav. PVSK-Veolia: Durham 15/6, Brooks 9, Antóni 3/3, Budimir 20/12, Harazin. Csere: Supola, Sarlija 4, Simon K. 5/3, Bíró O. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Tudtuk jól, hogy az utolsó szalmaszál az, amibe kapaszkodnunk kell Székesfehérváron, az Alba elleni negyeddöntőnk harmadik meccsén. Ennek megfelelően is kezdtük a találkozót. Bár az első hat pontot a hazaiak szerezték, de mire kettőt pislogtunk, máris 6-7-et mutatott az eredményjelző. Úgy érezhettük tehát, hogy ott folytatjuk, ahol a pénteken este a Lauber Dezső Sportcsarnokban abbahagytuk. Igen ám, csakhogy ahogy haladtunk előre az első negyedben, úgy kezdtek el sokasodni az eladott labdáink, ez pedig sajnos meg is látszott az eredményen, az Alba ugyanis nagyon szigorúan használta ki hibáinkat. Ezzel együtt sem tűnt reménytelennek a dolog, igaz tíz perc után a hazaiak vezettek nyolc ponttal.

A második negyedben pedig sokáig úgy tűnt, hogy bizony ma meglephetjük a fehérváriakat. Elkezdtek ülni a külső dobásaink, sőt, még egy-egy gyors indításból is tudtunk pontokat szerezni. Nagy kár, hogy amikor igazán közel kerülhettünk volna, mindig jött egy kis hiba. Az Alba pedig tudjuk jól milyen kiváló csapat. Még úgy is növelni tudta előnyét, hogy az első félidőben összesen csupán egyszer talált be a triplavonalon kívülről. 

Az azonban a második félidő elején egyértelművé vált, hogy a hazaiak kinti gyenge dobóteljesítménye ma nem osztott, nem szorzott. A harmadik negyedben ugyanis pontosan ugyanaz történt, mint az elsőben. Mi ugyan próbálkoztunk mindennel, Csirke Ferenc is igyekezett megtalálni az ideális ötöst a parketten, de sajnos rengeteg labdát adtunk el. Olyan sokat, amit nem lehetett elbírni, pláne egy ilyen bivalyerős ellenféllel szemben. Veljko Budimir becsületére legyen mondva, hogy az utolsó játékrészben, amikor már húsznál is több ponttal vezetett az Alba, és amikor nagyjából mindannyian elkönyveltük magunkban, hogy harmadszor is ki fogunk kapni a fehérváriaktól, csapatkapitányunk még ekkor is pörgött, ment előre és dobálta a kosarakat. Végül ennek köszönhető, hogy nem lett meg a közte 20.

Az Alba tehát győzött, ezzel pedig 3-0-ra nyerte meg a a negyeddöntős párharcunkat – nekünk pedig a legjobb nyolc jelentette ezúttal a végállomást a bajnokságban.

Csirke Ferenc: - A mai mérkőzésen sem volt kérdés, hogy ki fog nyerni, ez a 18. perc után eldőlt. Próbálkoztunk ugyan, de nagyon rosszul dobtunk, és rengeteg labdát eladtunk, ez pedig megbosszulta magát. Érdekes meccs volt, mert a Fehérvárnak nem is kellett felállt védelem ellen kosarat dobni, mert ezt megtették gyors indításokból, vagy támadólepattanóból.