Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Kicsin múlt

Izgalmas végjátékban, három ponttal tudott nyerni az Alba Fehérvár a Lauberben.

Pécsi VSK-VEOLIA - Alba Fehérvár 79-82 (21-19, 17-16, 21-19, 20-28)
Férfi Kosárlabda NB I. rájátszás, 2. mérkőzés. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 1600 néző
Vezette: Benczúr, Boros, Fodor. 

PVSK-Veolia: Durham 18/6, Brooks 15/3, Antóni 13/9, Budimir 18/9, Sarlija 2. Csere: Bíró O., Supola 5/3, Harazin 8, Simon K.. Vezetőedző: Csirke Ferenc. Alba Fehérvár: Hill 11/3, Harris 5, Simpson 12/6, Lóránt 15/3, Keller Á. 6. Csere: Horton 9, Mohammed 12/3, Kovács Á. 8/6, Filipovity 4. Vezetőedző: Dzunics Braniszlav.

Nagy kérdés volt, hogy a keddi, harminc pontos vereség után mennyire tudjuk magunkat összeszedni a negyeddöntős párharc második, hazai meccsére. Nos, az első félidő után úgy állhattunk fel a székről, hogy kijelenthettük: nagyon! Nyoma sem volt annak a rengeteg eladott labdának ami a keddi találkozón jellemezte a játékunkat, és ezúttal bizony a triplákat is a helyére tudtuk tenni. Mindezt megspékeltük egy egészen kiváló védekezéssel. Már az első negyedben is meg tudtuk olykor fojtani az Alba támadásait, de amit a második tíz percben mutattunk be a saját palánkunk alatt, az talán a szezon eddigi legjobb védőmunkája volt csapatunktól. Amikor már tíz ponttal vezettünk, 29-19-re, egy kicsit talán el is hitte mindenki, hogy megvan a meccs – persze rengeteg volt még hátra. És ahogy ilyenkor lenni szokott, az Alba is elkezdett ébredezni. Jöttek Lóránt és Simpson kosarai, és mire észbe kaptunk már döntetlen volt az állás, eddigre ráadásul Csirke Ferenc is túl volt két időkérésen. A második meg is tette a hatását, mert a félidő hajrája már újra a miénk volt, a félidőben három ponttal vezettünk is.

A Harmadik negyedben pedig megmutattuk, hogy bizony ha nem meg a játék, ha becsúszik egy-egy hiba, akkor sincs még veszve semmi, ilyenkor ugyanis akarattal és kemény melóval lehet menteni azt, ami menthető. Márpedig a harmadik negyed közepén, amikor megint a vendégek vezettek, nagy szükség volt a munkás védekezésre, és persze Jabruil Durham lezser tripláira is. Nem is telt bele sok, megint itt volt az előny. Az utolsó negyedhez érve épp öttel vezettünk, de az hamar világos lett, hogy az Alba nem hagyja annyiban a dolgot. Hatalmas csata folyt a pályán, bravúrkosarakkal, eladott labdákkal és sok-sok érzelemmel mind a két oldalon. A vége felé nagyon úgy festett, hogy akár hosszabbítás is lehet belőle, végül azonban nem lett. Sajnos…

Merthogy a hajrában az Alba higgadtabb, megfontoltabb volt egy kicsivel, ez pedig ezen a meccsen győzelmet ért a vendégeknek. A két nyert meccsig tartó párharc állása ezzel 2-0 a fehérváriaknak, pünkösd hétfőn este a túlélésért kell küzdenünk idegenben.

Csirke Ferenc: - Sikerült a keddi harmincpontos vereségből felállni, de most is sok volt az eladott labdánk és a kihagyott büntetőnk, a végén pedig Lóránt Péter rutinja döntött. Küzdöttünk, megnyertük a lepattanócsatát, de az Alba ellen nem elég negyvenhat százalékkal dobni a mezőnyből. Nem adjuk fel, mert van, amin még tudunk változtatni hétfőig, és szeretnénk legalább még egyszer a fantasztikus hazai közönségünk előtt játszani.