Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Fákat ültettek a PVSK sportolói a készülő Munkacsarnok tiszteletére

Csütörtökön délután a PVSK szakosztályainak képviselői, a majdnem teljesen kész Verseny utcai Munkacsarnok fala mellé, a jövő jelképeiként kőrisfákat ültettek el.

Az ünnepi aktus kapcsán, az a híres mondás jutott eszembe, hogy aki fát ültet, bízik a jövőben.
Az eseményen megjelentek a szakosztályok képviselői, elsősorban azok, akik majd használni fogják az új munkacsarnokot. A kosárlabda, a vízilabda, a labdarúgás utánpótlás és felnőtt sportolói, szakosztályi és szakmai vezetők, sorakoztak fel a hamarosan 60 %-os készültségű - remélhetőleg karácsonyra 100 %-os állapotú - építmény tiszteletére.
Amelyben rövidesen műszaki átadásra kerül majd az első ütem, és ha minden a tervek szerint halad, akkor az év végén birtokba vehetik sportolók.
Mindezek az adatok már Czerpán Istvánnak, a PVSK elnökének üdvözlő beszédében hangzottak el, aki még a következőket mondta:
Nagyon sokat, csaknem száz évet, kellett várnunk erre az eseményre, ami most kézzelfogható közelségbe került. Azért jöttünk össze ma, hogy azok, akik majd birtokba veszik a létesítményt, tisztelegjenek az építmény előtt. Három fát fogunk közösen elültetni, mintegy jelképeként az összefogás e nagyszerű eredményének - fejezte be Czerpán István.
Ezután a sportolók, fiúk-lányok rátettek egy lapáttal, na, most kivételesen nem az edzésmunkára, hanem a már előkészített kőrisfák tövére, az előre odakészített földből. Majd a vizes slag is előkerült, és a szorgos kezek lassan betemették a gödröket. A fák hamarosan megkezdik önálló életüket, hogy együtt cseperedjenek fel az új tehetségekkel, és az elkövetkező 100 évben magasra nőve hirdessék a PVSK sportolóinak sikereit.

Nyilas LászlóKapcsolódó képgaléria