Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Második lett Komlón a PVSK Öregfiúk labdarúgó csapat

A Dél-dunántúli Régió 60 év feletti Kispályás Labdarúgó Országos Bajnokság legutóbbi fordulóját Komlón rendezték, ahol második lett a PVSK labdarúgó csapata.

A hat csapat részvételével lebonyolított eseménnyel kapcsolatban a PVSK csapatvezetőjét, egyben egyik játékosát, Szárazi Kázmért hívtam fel telefonon:

- A Szekszárd, a PMFC, a Bóly, a PEAC, a PVSK és a házigazda Komló csapatait két-hármas csoportba sorsolták. Az egyikbe a Komló, a PEAC és a Bóly került, mi a PMFC   és Szekszárdot kaptuk. Az eseményt Pólics József, Komló polgármestere nyitotta meg. Mi a csoportban a Szekszárdot 2-0-ra vertük, a PMFC csapatával 1-1-es döntetlent játszottunk. A döntőt a másik csoport győztesével, a Komlóval játszottuk, és 2-0-ra kikaptunk, így második helyen végeztünk. A Szekszárd a Bóly ellen játszott a harmadik helyért, és nyert is, így ők lett a harmadikak. A mérkőzéseket a két új műfüves pályán játszottuk, kitűnő körülmények között. Az országos összesítésben 25 ponttal az első helyen állunk, a 20 pontos Szekszárd előtt, a harmadik a Komló 18 ponttal. Stier József, MLSZ koordinátor elmondta, hogy nagy siker ez a PVSK számára, hiszen az első helyezett jut az Országos Döntőbe, pillanatnyilag a PVSK vezeti a tabellát, és csak valami fatális véletlen miatt veszítheti el az első helyet. Legközelebb május végén Pécsett lesz forduló, a PMFC rendezésében. A komlói házigazdák nemcsak a pályán, de a meccseket követő vendéglátásban is kitettek magukért, a szokásos bankettet a gyönyörű Sikondán tartottákfejezte be beszámolóját Szárazi Kázmér.

Nyilas László