Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Önmagunkat vertük meg Komlón

Labdarúgó mérkőzés: Komlói Bányász - Pécsi VSK 3-1 (1-1)

Férfi Labdarúgás Megye I. bajnokság, 16. forduló. Komló, 100 néző.

Játékvezető: Bánfai (Szkrajcsics, Egri).

PVSK: Kácsor – Varga M. (Domonkos), Kiss, Vida, Molnár (Právics) – Laki (Varga D.) – Oberlander, Reith, Zólyomi (Hawkins) – Kaufmann (Villányi), Ndjodo. Vezetőedző: Reith Róbert.

Gólszerzőnk: Ndjodo.

A mérkőzés krónikája:

Első félidő:

Az első játékrész első felében jobbára mezőnyjáték folyt a pályán: a hazai csapat átadta a területet a PVSK-nak, amely többet birtokolta ugyan a labdát, de a Komló zárt védekezésével nem tudott mit kezdeni. A félidő második felében alakultak csak ki helyzetek.

26. perc: A vendégek büntetőterületének sarkáról ívelt be szabadrúgást Vass, a veszélyesen csavarodó labdát nem tudta kiütni Kácsor, de végül a kapu mellett hagyta el a játékteret.

27. perc: Reith kiugratásával Oberlander lépett ki, már csak a kapussal állt szemben, de nem tudott a kapuba lőni.

34. perc. Szép támadás végén szerzett vezetést a Vasút: Reith kiváló ütemben ugratta ki a védők között kilépő Ndjodot, aki 10 méterről a kapuba lőtt. 0-1

40. perc. Megint a baloldalról, a tizenhatos sarkától jöhetett szabadrúgással a Komló. Vass élesen kapura csavarta a labdát, amit Kácsor a saját kapujába ütött. 1-1

Második félidő:

46. perc: Vass cselezgetett a pécsi tizenhatos előterében, majd 22 méterről lövésre szánta el magát, a labda a bal alsó sarok mellett centikkel hagyta el a játékteret.

47. perc: Varga M. fejelte oda a labdát Herbertnek, aki középről lőtt. Kácsor védte a lövést, de a kipattanóra Bíró érkezett és közelről az üres kapuba passzolt. 2-1

56. perc: A pécsi térfél közepén Vass volt harcosabb védőjénél, így megtartotta a labdát, majd kiugratta Juratovicsot, aki a magára maradt Kácsor mellett a pécsi kapuba lőtt. 3-1

80. perc: Egy felívelt labdát Reith egyből Ndjodohoz továbbított, aki kapásból alig lőtt a komlói kapu fölé.

86. perc: Megint Vass volt veszélyes, de lövése célt tévesztett.

Hiába vezetett az első félidőben megérdemelten a PVSK, az első játékrész utolsó és a második félidő első tíz percében kapitális hibákat követett el a védelme, amit könyörtelenül kihasznált a Komló, így megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Reith Róbert, vezetőedző: - Nagyon csalódott vagyok, de igazából nem a vereség miatt, hanem azon körülmények miatt, amelyek a megyei labdarúgásban uralkodnak. Úgy gondolom, hogy két gyenge csapat mérkőzött egymással, és a hazaiak nyertek. Mi rúgtunk négy gólt, mégis kikaptunk. Az Év Játékvezetőjének ki kellett volna emelkednie ebből a gyenge társaságból, ezzel szemben ő volt a leggyengébb. Nem lehet azért ilyen ítéleteket hozni, mert a régmúlt sérelmei miatt valaki haragszik az edzőre és segítőjére. Ez a tendencia hetek óta tart, a játékvezetők rendre a PVSK-t sújtják ítéleteikkel. Mi nem várjuk el, hogy minket segítsenek, de tárgyilagos elbírálást, egyenlő feltételeket szeretnénk mérkőzéseinken. És ezt nem azért mondtam el, mert kikaptunk! Természetesen ezzel nem akarom a mai vereség alól felmenteni a játékosokat, az ő felelősségük is megvan a kudarcban, amit vállalniuk kell.

A tudósítást Marton Ferenc és Nyilas László készítették.Kapcsolódó képgaléria