Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

U11-es megyei kosárválogatottak tornája

Egyesületünk játékosai is szerepeltek az U11-es korosztály számára kiírt megyei válogatottak tornáján, amit immár 7. alkalommal Szolnokon rendeztek meg mindkét nem számára.

Baranya megyét a lányoknál három (Komló Sport KK, PVSK, Rátgéber Kosárlabda Akadémia), míg a fiúknál négy egyesület (Komló Sport KK, Kozármisleny SE, PVSK, Rátgéber Kosárlabda Akadémia) játékosaiból álló csapat képviselte.

Baranya megye leány válogatottja az 5. helyen, míg a fiú válogatott a 2. helyen végzett a szolnoki tornán.

Leány játékosok: Ligner Boglárka, Csirke Petra, Hőgye Petra, Kropp Anna, Rituper Míra (PVSK), Kerekes Luca, Rajnai Léna (Komló Sport KK), Kilián Annamari, Asomugha Onyinye Stephanie, Csernik Eszter Zorka, Francsics Darina, Rákos Hanna (Rátgéber Kosárlabda Akadémia).

Edzők: Hengán Hunor (PVSK), Kilián Balázs (Rátgéber Kosárlabda Akadémia)

Eredmények (leány):

Bács-Kiskun - Baranya 68-24

Dobók: Kerekes 11, Kropp 6, Hőgye 2, Csirke 2, Rákos 2, Asomugha 1

Baranya - Borsod-Abaúj-Zemplén 37-40

Dobók: Csirke 10, Ligner 8, Kilián 5, Csernik 4, Kropp 4, Kerekes 4, Rituper 2

Békés - Baranya 22-62

Dobók: Kerekes 15, Rituper 14, Csirke 9, Ligner 6, Asomugha 6, Kilián 4, Kropp 4, Csernik 2, Hőgye 2

Hengán Hunor (edző): - Örülök, hogy részt vehettünk a tornán, a gyerekek személyes tapasztalatokkal gazdagodhattak.

Kilián Balázs (edző): - Ez egy remek lehetőség a gyerekeknek, sok pozitív élmény éri őket! Megismerkednek olyan gyerekekkel, akiket eddig csak ellenfélként ismertek. Most egy csapatban vannak. A meccsek jól szervezettek voltak, a 4x8 perc pont elég egy meccsre. A fiúknál a döntő nagyon magas színvonalúra sikeredett, igazi kosaras csemege volt a számunkra!

Fiú játékosok: Domján Ákos, Pálfalvi Botond, Grósz Noel, Tóth Botond (Kozármisleny SE), Fitus-Barics Dániel, Kiss Keve Botond, Bogdán Patrik, Takács András (PVSK), Asomugha Chiagozie Steven, Kohn Tamás, Putsay Bence (Rátgéber Kosárlabda Akadémia), Gasteiger Milán (Komló Sport KK).

Edzők: Kaltenecker András (Kozármisleny SE), Moósz Milán, Földi Sándor (PVSK), Vénosz Zsombor (Rátgéber Kosárlabda Akadémia)

Eredmények (fiú):

Baranya - Jász-Nagykun-Szolnok 72-6

Dobók: Tóth 19, Kiss 14, Domján 8, Takács 7, Fitus-Barics 4, Bogdán 4, Asomugha 4, Grósz 2, Kohn 2, Putsay 2, Gasteiger 2.

Hajdú-Bihar - Baranya 28-58

Dobók: Kiss 16, Takács 10, Putsay 6, Tóth 6, Grósz 5, Fitus-Barics 5, Bogdán 4, Asomugha 4, Pálfalvi 2.

Baranya - Bács-Kiskun 40-60

Dobók: Tóth 14, Asomugha 7, Grósz 6, Putsay 4, Fitus-Barics 3, Kiss 2, Kohn 2, Farkas 2.

Tóth Botondot és Kiss Keve Botondot beválasztották a torna All Star csapatába.

Földi Sándor (edző): - Szerencsés volt a csoportbeosztás, hiszen a két legjobb csapat külön csoportba került, így a döntőben tudtunk megmérkőzni. Rengeteg magas színvonalú, a gyerekek korát meghazudtoló gyönyörű támadójátékot láttunk. A döntőben jó kezdés után fault problémákba ütköztünk, ami megpecsételte a sorsunkat. Úgy gondolom, hogy ekkora különbség nem volt a két döntős csapat között, mint amit az eredmény mutat.  A játékvezetői felfogás nagyon tetszett, az esetleges hibák ellenére is: engedték a szabadabb játékot, nem feltétlenül ragaszkodtak mindig az U11-ben meghatározott speciális védekezési szabályokhoz, ezért pörgősebb volt a támadás és a védekezés is, véleményem szerint ez egy tanulság. Szerintem hasonló tornákat magasabb korosztályban is nagyon érdekes és érdemes lenne megrendezni. Minden résztvevő játékos bőven tett hozzá a remek szerepléshez, nagyon büszkék lehetünk rájuk mindannyian!

Kaltenecker András: - Második helyezést ért el válogatott csapatunk a VII. alkalommal megrendezett Megyei Válogatottak Tornáján. Három jó ritmusú mérkőzést sikerült lejátszanunk. Az első két mérkőzésen magabiztos győzelmeket arattunk, gyors és agresszív játékot mutattunk. Öröm volt nézni a srácok munkáját. A döntőben Bács-Kiskun megye csapatával mérkőztünk meg, ahol hasonló képességű csapattal találtuk szembe magunkat. Kőkemény, brusztolós meccsen maradtunk alul. Tartásunk volt végig, viszont a fáradtság ellenfelünk malmára hajtotta a vizet. A gyerekeknek bebizonyították, hogy edzhetnek bárhol, küzdhetnek a klubokért, de ők akkor is gyerekek és igazi sportolók, és amikor egy csapatban vannak, akkor egymásért dolgoznak. Tanulhatunk tőlük mi felnőttek is.