Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Diákolimpia a PVSK atlétikapályáján

A középiskolás korosztály számára rendezett megyei diákolimpiai döntőt a Diáksport Tanács. A viadalnak a PVSK atlétikapályája ad otthont hétfőn és kedden.

A hétfői napon az egyéni versenyekben mérték össze a megye legjobb 5-6. korcsoportos atlétái erejüket. A középiskolás korosztályban a lányok és a fiúk versenyét is megrendezték.

- Megközelítőleg 40 versenyszámban álltak rajthoz az indulók, összesen több mint 120 versenyző vett részt a megyei döntőn. Itt a győztesek nem kapnak automatikus indulási jogot az országos döntőn, mert oda csak az egyes versenyszámokban a legjobb teljesítmény nyújtó 10-12 atlétát hívják meg. A megyei döntőt hagyományosan a PVSK pályáján tartjuk meg, idén is így volt, hiszen itt adott minden feltétel egy ilyen verseny lebonyolításához. Azért látszik, hogy a pálya már elhasználódott, most még éppen használható volt, de jót fog tenni neki a nyárra tervezett felújítás – mondta el Haász János, a Diáksport Tanács atlétikai szakág-vezetője.

A középiskolások versenyét a következő két hétben az általános iskolások különböző korosztályainak egyéni, illetve csapatversenye követi majd, szintén a Verseny utcai rekortánon.

M.F.Kapcsolódó képgaléria