Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Döntőbe jutottunk!

Már az első félidőben dűlőre vittük a dolgot a Falco elleni U20-as elődöntőben, így Juhász Olivér vezette csapatunk zsinórban harmadik éve, ismét finálét játszhat.

Pécsi VSK-VEOLIA - Falco KC Szombathely 90-74 (26-19, 24-10, 23-23, 17-22)
Férfi kosárlabda U20-as Nyolcas Döntő, elődöntő. Budapest, Sport11 Sportközpont

PVSK-Veolia U20: Krnjajski 18, Dragasevics 15/6, Popgyákunik 13/9, Demeter 21/3, Riskó 15. Csere: Bíró L. 6/3, Benke 2, Mándity, Porrogi. Edző: Juhász Olivér. Falco KC U20: Durázi 10, Hódi 11/9, Kucsora 15/9, Németh 13/3, Bereczki 1. Csere: Verrasztó 4, Németh B. 6/6, Körömi 2, Lukács D. 2, Kovács B. 4, Kovács M. 3/3, Dokmanovics. Edző: Váradi Attila.

Alaposan megszenvedtünk a Vasas ellen pénteken este, de végül azért csak kiharcoltuk az elődöntős szereplést a fővárosban, az U20-as bajnokság nyolcas döntőjében, ahol ma este a Falcoval kellet megküzdenünk a négy között.

Egy cserét hajtott végre Juhász Olivér a meccskeretben az előző naphoz képest, ezúttal ugyanis Kővágó-Laska Márk helyett Popgyákunik Balázs került csapatba. És bizony ő is hozzátette a magáét az első félidőben egészen kiváló teljesítményünkhöz. Már az első tíz percben is érződött, hogy talán egy fokkal könnyebb dolgunk lehet a szombathelyiekkel szemben, mint a Vasas ellen volt. Aztán az az egy fok jóval több lett, a második negyed ugyanis álomszerűen telt. Támadásban ellenállhatatlanok voltunk, közben pedig a Falco szinte képtelen is volt betalálni. Jöttek a hármasok Popgyákuniktól, Bíró Leventétől, az előnyünk pedig szép lassan húsz fölé kúszott. A nagyszünethez érve egészen pontosan már huszoneggyel vezettünk. És persze elkiabálni semmit sem szabad, de szinte biztosak voltunk benne, hogy ez megvan.

Nem is kellett csalódnunk, tényleg meglett. A második félidőben okosan, taktikusan kosárlabdáztak Juhász Olivér tanítványai, így a Falco hiába javult fel támadásban, egy hajszállal sem tudott közelebb kerülni hozzánk. Vagyis, pár pontot azért faragott az ellenfél a hátrányából, de már akkor, amikor ennek nem volt semmi jelentősége. Simán nyertünk, így 2016 és 2017 után idén is döntőt játszhat U20-as csapatunk a bajnokságban. A kérdés már csak az, hogy meglesz-e zsinórban a harmadik aranyunk is? Szurkoljuk ki vasárnap!

Juhász Olivér: - Gratulálok a CSAPATnak! Jól sült el a szerkezetváltás, mindenki jobban érezte magát a pályán, mint tegnap. Ennek megfelelően végig kontrolláltuk a mérkőzést. A végén egy kicsit előbb engedtünk ki, mint kellett volna, de a győzelem nem forgott veszélyben! 

Döntő:

2018.04.22. vasárnap 17:45 | SZTE-Szedeák - Pécsi VSK-VEOLIA