Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Postás Kupa a Junior VB jegyében

A Szabadszállás térségében rendezett, és a Junior VB-re is válogató tájékozódási futó eseményen jól szerepeltek a PVSK versenyzői.

A pécsiek szerepléséről Viniczai Ferencet, a PVSK vezetőedzőjét, csapatvezetőt kérdeztem:

- Három versenyzőnk vett részt, Szuromi Hanga, Pataki Réka a lánykategóriában, és Szuromi Mátyás a fiúknál. Közülük Hanga szerepelt a legjobban, ő a második helyen végzett, teszem hozzá nem túl nagy különbséggel maradt le az első helyről. A másik két versenyzőnk hetedik lett. Az egész válogatás rendszere úgy néz ki, hogy nyolc verseny alapján, az eredmények összesítése után, jelölik ki azokat, akik majd a Junior VB-én képviselik hazánkat a válogatottban. Ebben hat fiú és hat lány szerepel majd. Gyakorlatilag mindhárman esélyesek erre, Hanga és Mátyás áll a legjobban, de Réka is odaérhet, még öt válogató van nyárig, amelyeken javítani lehet. Egyébként a VB-t Kecskeméten rendezik majd.

A hétvégen diákolimpiai selejtezők lesznek az egész országban, mind a hat korosztályban, mi Kaposvárra megyünk, ahol Somogy és Tolna megye tájfutói is jelen lesznek-fejezte be Viniczai Feri.

Nyilas László