Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A Pécsvárad nyerte a Megye I-es rangadót

Az első félidőt lényegében odaajándékoztuk a Váradnak. A második félidő már több Vasút helyzetet hozott, de még a szépítő gólt sem sikerült megszereznünk.

Labdarúgó mérkőzés: Pécsváradi Spartakus SE – Pécsi VSK 2-0 (2-0)
Férfi Labdarúgás, Megye I. o. 22. forduló: Pécsvárad, Labdarúgó pálya: 150 néző
Játékvezetők: Kovács (Tinnyei, Sipos)  
Pécsi VSK: Kácsor – Varga (Váradi), Kiss (Suba), Zámbó, Szeifert (Kaufmann) – Vida, Laki – Reith, Oberlander – Schvedics, Ndjodo Vezetőedző: Reith Róbert
A meccs fontosabb történései:
4. perc: Egy baloldali pécsváradi beadás átszállt a védő feje felett, és a másik oldalról érkező Tar belsővel a kapu közepébe lőtt 1-0.
7. perc: Reith 18 m-es szabadrúgását kifejelték a hazai védők. Ebben talán több volt!
13. perc: Nagy kavarodás a pécsi kapu előtt, végül nehezen, de sikerült felszabadítanunk.
36. perc: Ndjodo kemény belépője után tumultuózus jelenek játszódtak le a pályán, két percig állt a játék, majd a pécsi játékos sárga lapot kapott.
41.perc: A Pécsvárad megszerezte második egyben győztes gólját. Egy jobboldali szöglet után Krapecz emelkedett a legmagasabbra, és védhetetlenül fejelt a pécsi kapu jobb felső sarkába 2-0.
56.perc: Rákapcsolt a PVSK!  Ndjodo 18 m-ről végezhetett szabadrúgást, de alaposan mellé durrantott.
64. perc: A meccs talán legnagyobb helyzete maradt ki. Ndjodo a felező vonalról teljesen egyedül törhetett a hazai kapura, azonban a kifutó váradi kapusba lőtte a labdát. 100 %-os helyzet volt!
78. perc: A Pécsvárad nagy helyzetet hagyott ki, a védők közül kilépő csatár duplázhatott, de Kácsor mindkétszer bravúrosan védett.
84. perc: Oberlander lövését a gólvonalról fejelte ki az egyik hazai védő.
90. perc: Még növelhette volna góljai számát a hazai csapat, de Zámbó nagy bravúrral mentett.

Nem volt különösebben jó mérkőzés. Bár a nap sütött, de a felázott talaj sokszor megtréfálta a játékosokat.
A Pécsvárad azzal nyert, hogy vezetése birtokában jól megszervezte a védelmét, és kontrái mindig veszélyesek voltak. A PVSK játékosai, különösen az első félidőben, pontatlanok voltak, és a gólhelyzeteknél vagy rossz döntéseket hoztak, vagy a hazai kapus hárított, sokszor bravúrosan.

Reith Róbert vezetőedző, Pécsi VSK: - Ezt a mérkőzést sajnos, nem úgy kezdtük, ahogy az utóbbi időben meccset szoktunk kezdeni. Úgy gondolom, annak ellenére, hogy nagy egyéni hibákból kaptuk a gólokat, szégyent nem vallottunk, mert a focit mi játszottuk. A listavezető célfutballt játszott, amit jól oldott meg, és ezzel nyerni tudott.

Nyilas László

 Kapcsolódó képgaléria