Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Új Elnökséget választott egyesületünk

Új Elnökséget és Felügyelő Bizottságot, valamint Könyvvizsgálót választott egyesületünk Küldöttgyűlése, amely az előző elnökség szakmai beszámolóját is elfogadta.

Tisztújító Küldöttgyűlést tartott a Pécsi Vasutas Sportkör. A szakosztályok küldötteiből álló grémium elsőként az egyesület elmúlt öt esztendejének szakmai beszámolóját fogadta el. Ebből kiderült, hogy bár a MÁV támogatása a töredékére esett vissza, az önkormányzat támogatása pedig stagnált, ráadásul egy bankcsőd is károsította az egyesületet, ennek ellenére a TAO-támogatás nyújtotta lehetőséggel élve az egyesület jelentős fejlesztéseket hajtott végre az elmúlt 5 esztendőben. Több tornatermet felújítottunk a városban, új B33-as kosárlabdapályákat és egy nagyméretű műfüves labdarúgópályát építettünk, (a kis műfüves pályát pedig teljes mértékben felújítottuk), új irodarészt alakítottunk ki és megkezdtük a kosárlabda munkacsarnok építését is.

Sportszakmai vonalon is sikerült előrelépni: a kosárlabda utánpótlásunk bekerült az ország legjobb műhelyei közé, és immár Akkreditált Nemzeti Kosárlabda Akadémiaként folytathatja tevékenységét. Labdarúgó Utánpótlásunk a közeljövőben léphet újabb szintre azzal, hogy a PMFC-vel együttműködve akadémiai alközponti szerepet tölthet be. Az egyéni sportágaink tekintetében szintén eredményes öt év áll a PVSK mögött, ezek a sportágak az olykor mostoha edzéskörülmények ellenére is szépen fejlődnek és számos tehetség bontogatja szárnyait az egyesületen belül.

Ha pusztán a statisztikai adatokat nézünk, akkor elmondhatjuk, hogy az elmúlt 5 évben is sikerült szinten tartanunk a magyar bajnoki helyezéseink számát: mind az öt évben nagyjából 40-40-40 arany-, ezüst és bronzérmet szereztek sportolóink az országos bajnokságokon. A válogatott kerettagjaink száma is egyenletes volt: 25 és 35 között mozgott, és jobbára az utánpótlás válogatottak tagjaira koncentrálódott. A tagságunk létszáma folyamatosan 1000 fő feletti volt, jelenleg megközelíti az 1200 tagot, ami az egyesület adottságaihoz képest optimális létszám. Számos kiemelt versenyt rendeztünk meg az elmúlt öt évben.

- Az elmúlt évtizedek legaktívabb elnöksége köszön most le, ezúton is köszönöm a munkájukat, amellyel bizonyítani tudtuk mindenki számára, hogy a nehézségek ellenére is életképes és stabilan működő egyesület vagyunk. A PVSK jövő évben ünnepli megalapításának száz éves jubileumát. A centenárium évben kiemelt rendezvényekkel szeretnénk méltó módon megemlékezni a legnagyobb múlttal rendelkező pécsi sportegyesületről, amely a kiemelt kormányzati támogatásnak köszönhetően olyan létesítmény-fejlesztést valósíthat meg a következő néhány évben, amely további évtizedekre megalapozhatja az egyesület működését – tekintett a jövőbe Czerpán István, a PVSK elnöke.

- A centenáriumi létesítményfejlesztés óriási lehetőség és egyúttal nagy felelősség is az egyesület számára, hiszen ezzel a fejlesztéssel megteremtjük a feltételeit annak, hogy valódi tehetséggondozást végezhessünk. Ennek részeként a szakmai programunkat is fejlesztenünk kell, amit már megkezdtünk a közelmúltban: a PTE Sportmedicina Tanszékével együttműködve minőségi edzőképzést indítottunk el, tehetségeket felkutató és gondozó programot kezdtünk, és edzői és sportolói ösztönző rendszert dolgoztunk ki. Célunk az, hogy mire a létesítményfejlesztés elkészül, addigra a sportszakmai munka is az új körülményekhez méltó legyen – mondta el Sántics Béla, a PVSK erőnléti edzője.

A szépreményű tervek gyakorlatba ültetése már az egyesület új Elnökségének lesz a feladata. Az előző testület mandátuma ugyanis lejárt, így – a dr. Jillek Szabolcs vezette Jelölő Bizottság munkájának eredményeként - új Elnökséget választott a Küldöttgyűlés. A küldöttek dr. Rákossy Balázst, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárát választották meg társadalmi elnöknek, míg Vida János, a Pétáv Kft. ügyvezetője, egyben az előző elnökségi ciklus társadalmi elnöke, mostantól társadalmi alelnökként segíti a jövőben az egyesület munkáját. Elnöknek, sorozatban immár hatodik alkalommal, Czerpán Istvánt választották meg a küldöttek, akik úgy határoztak, hogy az Elnökségbe a tisztségviselőkön kívül dr. Bachmann Bálint, De Blasio Domenico, dr. Hauser Tamás, dr. Jankó Tamás, Lázár Lajos, Máté János, Molnár Géza, Pál István, Péterffy Attila, Ruzsa Csaba, dr. Simon Krisztina és Szegő László kerüljön be. A küldöttgyűlés az egyesület tiszteletbeli elnökségi tagjává választotta dr. Jillek Szabolcsot, aki 1953 éve tagja az egyesületnek, és több cikluson keresztül segítette az Elnökség munkáját.

- A PVSK-nál az együttműködés és az összefogás hozta meg mindig a sikert, erre van szükség a következő időszakban is. A társadalmi elnöki cím nagy megtiszteltetés és óriási felelősség is, hiszen az előttünk álló feladatoknak az értékeink szem előtt tartásával szeretnék megfelelni. Feladatból pedig van bőven, hiszen a centenáriumi év méltó megünneplése, az egyesület működési feltételeinek stabilitása és fejlesztése, az utánpótlás-nevelés sikerességének biztosítása és a megkezdett létesítmény-fejlesztési beruházások sikeres befejezése mind-mind előttünk áll. Most van tehát igazán szükség az együttműködésre és az összefogásra, valamint a türelemre és alázatra ahhoz, hogy sikeresek legyünk – mondta el dr. Rákossy Balázs, a PVSK frissen megválasztott társadalmi elnöke.

A Küldöttgyűlés új tagokat választott a PVSK Felügyelő Bizottságába is. Itt a nyugdíjba vonult Gárván János helyére Auth Szabolcs könyvvizsgálót választották meg a testület elnökének, rajta kívül dr. Visegrádi Zoltán és Sági Zoltán lett a grémium tagja. Az egyesület könyvvizsgálójaként újra dr. Gyurka László kapott bizalmat.

A Küldöttgyűlés az egyesület alapszabályának a törvényi változások miatt szükségszerű technikai módosításával zárta munkáját.

M.F.Kapcsolódó képgaléria