Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Elhunyt Lendvai Miklós labdarúgó, edző (1933-2018)

Hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt a PVSK volt labdarúgója, majd edzője, Lendvai Miklós, aki 31 éven át volt az egyesület tagja.

18 évesen Szombathelyen mutatkozott be az élvonalban. Testnevelés - biológia tanári szakot végzett. A PVSK NB II - es csapatában játszott jobbhátvédet, majd ugyanitt a felnőtt és ifjúsági együtteseknél edzői feladatot is ellátott. Később, a Testnevelési Főiskolán Labdarúgó Szakedzői diplomát is szerzett Az NB I-ben szereplő csapat mellett, Rónai István segítőjeként is dolgozott. A PVSK-ban 31 évet töltött el, ebből 21-et edzőként. Olyan játékosokat nevelt, mint Márton Gábor, Túri Zsolt, Tomka János. Edzőként a régió több csapatánál, Barcson, Dombóváron is megfordult.

Bár szép sikereket ért el felnőtt labdarúgó együtteseknél, mégis a gyerekekkel való foglalkozást tartotta az edzői feladatok közül a legfontosabbnak. Arra a kérdésre, hogy meddig foglalkozik még a tehetségekkel, egy 1998-ban a Dunántúli Naplóban vele készült interjúban így válaszolt:

Egészen addig, amíg tudok újat mondani a labdarúgás titkairól a rám bízott tehetségeknek. Amíg bírom erővel, van energiám, addig érdemes hosszú edzésterveket készíteni.”

A leghosszabb, az égi focipályán örökké használható edzésterv most elkészült. A PVSK vezetése, sportolói közössége mindig emlékezni fog rá. Nyugodjék békében!

Temetése március 26-án 13:30 órakor lesz Pécsett.

Nyilas László

---
1. Kép: Álló sor, jobbról a második (1978). 2. kép: Jobbról a harmadik (1958).