Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Vadász Kitty Európa bajnok lett Madridban

Az idei Masters Fedett Pályás Atlétikai Eb-ét Madridban rendezték. A népes mezőnyben ott volt a PVSK versenyzője, a magasugrásban első helyet szerző Vadász Kitty is.

A hazaérkezés másnapján folytatott beszélgetésünk elején még érződtek az átélt izgalmak és az öröm hangjai, de a részletes beszámolóban már a higgadt, tárgyilagos versenyző szólalt meg:

Nagyon boldog vagyok, mert sokat készültem erre a megmérettetésre. Vasárnap utaztunk, három napom volt a szerdai versenyszámig. Ami külön öröm, elsőre ugrottam a 161 cm-es magasságot. Izgalmas volt, mert vannak új szabályok, itt is alkalmazták már. Az egyik, hogy félperces felkészülési idő van az ugrás előtt, és ez váratlanul ért, mivel én elég sokat koncentrálok. Lejátszom magamban a folyamatot, az ugrás elemeit is még egyszer átgondolom, és nagyon gyorsan mentek a másodpercek. Egyébként eddig egy perc volt ez az idő. Elég rosszul kezdtem, mivel 158 cm-en nem jött ki jól a rohamom, nem koncentráltam eléggé, és elsőre levertem a lécet, az ellenfelem pedig elsőre ugrotta ezt a magasságot. 161-nél viszont fordult a kocka, én elsőre ugrottam, ő pedig leverte. Szép érmet kaptam, ugyanabban a csarnokban szerepeltünk, ahol a Gyémánt Liga zajlik - fejezte be a beszámolóját Kitty.

Nyilas László