Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

PVSK csak egy van

Dr. Teszler Sándor sportvezető a PVSK tiszteletbeli tagja.

A Pécsi VSK vezetése folyamatosan szeretné bemutatni Önöknek azokat az edzőket, szakmai-és sportvezetőket, akik a különböző sportágakban, elsősorban a fiatal tehetségekkel, az utánpótlással, vagy éppen a felnőttek képzésével, esetleg a csapat körül adódó sportvezetői, és szervezői feladatokkal foglalkoznak. Ha a tovább olvassák a cikket, Dr. Teszler Sándor  sportvezetőt,  a „PVSK Tiszteletbeli Tagja” kitüntetés tulajdonosát ismerhetik meg.

Dr.Teszler Sándor ügyvéd, 1956. április 27-én született a Tolna megyei Döbrököz  községben. Dombóváron járt gimnáziumba. Az iskola csapatának tagjaként ismerkedett meg a kosárlabda sporttal. Érettségi után felvételt nyert a jogi egyetemre, így került Pécsre 1975-ben. Egyetemista évei alatt kijárt a PVSK férfi kosárlabda csapatának mérkőzéseire, egyik kedvenc játékosa Rab Gyula volt. Tanulmányai befejezése után ügyvédként kezdett el dolgozni. 1995-ben alapítója volt a MATÁV SE férfi kosárlabda csapatának és évekig tagja volt a szakosztályvezetésnek is.

2004-ben csatlakozott a PVSK férfi kosárlabda csapatához, és elkezdett dolgozni a szakosztályvezetésben. 2006 és 2009 között a szakosztály vezetője, illetve a PVSK Marketing Kft. Felügyelő Bizottságának az elnöke is volt. Ebben az időszakban érte el eddigi legnagyobb sikereit a szakosztály. A PVSK csapata 2007-ben harmadik helyen végzett a Magyar Kupában. 2009-ben az NB I-es bajnokságban a második - ezüstérmes - helyet szerezte meg a klub, valamint Magyar Kupa és Szuper Kupa győztes lett. Bár 2009-ben a szakosztályvezetést átadta, de kisebb szünet után továbbra is segítette a csapatot. A kosárlabda utánpótlás szakosztályban is tevékenykedett, kuratóriumi elnöke volt „A pécsi férfi kosárlabda utánpótlásért és tömegsportért” alapítványnak.

Bár 2013. óta hivatalos funkciót nem tölt be a PVSK egyesületében, tanácsaival, kapcsolataival folyamatosan segíti a kosárlabda szakosztályok működését. Az országos kosárlabda élet aktív szereplője. Hat éve tagja a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetség Ellenőrző Bizottságának, és tanácskozási joggal részt vesz az MKOSZ Elnökségének ülésein is. 2014. november óta az U20-as Magyar férfi kosárlabda válogatott csapatvezetője.

A Baranya Megyei Kosárlabda Szövetség Jogi és Fegyelmi Bizottságának elnöke volt, majd a megyei szövetség újjászervezésével az elnökségbe választották, melynek jelenleg is tagja. Kihasználva a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetség-i kapcsolatait, évek óta képviseli egyesületünk érdekeit.

A kosárlabda és a PVSK iránt érzett elkötelezettségét az is jelzi, hogy a sportágért és a szakosztályért végzett bármilyen jellegű tevékenységeit Dr.Teszler Sándor mindig térítés nélkül, társadalmi munkában végezte. Jelszava minden esetlegesen felmerülő, bármilyen jellegű sportprobléma megoldására az, hogy „PVSK csak egy van!” 

Dr.Teszler Sándor a PVSK-ért végzett sokévi erdményes munkáját a PVSK Elnöksége „PVSK Tiszteletbeli Tagja” kitüntetéssel ismerte el.

Nyilas László