Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Bronzérem a Bornemissza Emlékversenyen

Az Egerben rendezett Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyen junior versenyzőnk, Samu Ferenc Péter a harmadik helyen végzett.

Március 6-án délután elrajtolt a 68. Bornemissza Gergely Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny Egerben. Három kontinens 21 országának csaknem 270 ifjú tehetsége vett részt a viadalon, köztük két PVSK-s öklöző, Kapuvári Bálint és Samu Ferenc Péter. A junior és ifjúsági fiúkat és ifjúsági lányokat felvonultató nemzetközi négynapos torna két ringben folyt, ahol kiváló összecsapásoknak lehetett szemtanúja a nagyszámú közönség. A pécsiek szerepléséről a fiatalokat edzőként elkísérő Borovics Zoltánt kérdeztem:

- Nagyon jól szerepeltünk, mindketten kiválóan bokszoltak. Kapuvári Bálint 46 kg-ban indult. Első nap egy román ellen bokszolt, és szoros meccsen pontozásos vereséget szenvedett. Nagyon jól helytállt, jól bunyózott, de a bírók a románt látták jobbnak. A 60 kg-ban indult Samu Ferike első nap egy koszovói bunyós ellen nyert pontozással, a második meccsén magyar ellenfele ellen a II. menetben döntő fölénnyel nyert. Sajnos, közben megsérült a keze, így felhívtam a Finnországban tartózkodó Alvics Gyula szakmai vezetőnket, akivel a konzultáció után úgy döntöttünk, nem áll ki a döntőben orosz ellenfelével szemben, nehogy még súlyosabb legyen a sérülés. Így maradt a jól megérdemelt, és nagyszerű eredménynek számító bronzérem – fejezte be értékelését Borovics Zoltán.

Nyilas László