Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Érmek a Boróka Kupáról

Jól szerepeltek junior tájfutóink az idénynyitó nemzetközi versenyen. Szuromi Mátyás arany-, Szuromi Hanga pedig ezüstéremmel tért haza a Kaskantyún rendezett Boróka Kupáról.

Főként junior korú versenyzőink vettek részt a február végén, Kaskantyún rendezett nemzetközi tájfutó versenyen. A kétnapos viadalt hóval borított alföldi pályán rendezték meg, ami nem zavarta a PVSK-s futókat, hiszen szép eredményeket értek el.

- Szuromi Mátyás első és Szuromi Hanga második helyének kifejezetten örülök, de Pataki Réka negyedik helye is jó eredménynek számít. Azért volt számunkra fontos ez a verseny, mert jól illeszkedett a felkészülési programunkba, ahol ebben az időszakban már nemcsak az edzéseknek, hanem a versenyeknek is fontos szerepük van. Ráadásul ezt a versenyt olyan terepen rendezték meg, mint ahol a nyári junior világbajnokságot is fogják, ezért kiváló alkalom volt a terep gyakorlására ennek a korosztálynak. Az eredmények igazolják, hogy eddig jól dolgoztunk, ezt az utat kell folytatni a következő időszakban is – értékelte a versenyt Viniczai Ferenc, a PVSK Tájfutó Szakosztályának vezetőedzője.

Hogy jó úton járnak, azt jelzi az is, hogy Szuromi Hanga, Pataki Réka és Szuromi Mátyás is ott lesz a hétvégén a juniorok válogatott edzőtáborában, szintén Kiskunhalas környékén, ahol az idei első válogató versenyt is megrendezik. Nekik jó esélyük van arra, hogy a válogatott tagjaként részt vegyenek a júliusi, kecskeméti rendezésű világbajnokságon.

Mivel a nagy hó megakadályozta a szervezőket abban, hogy az Igaz Béla Emlékversenyt megfelelő színvonalon előkészítsék, ezért a verseny elhalasztása mellett döntöttek. Az új időpontot még nem határozták meg, de mindenképpen szeretnék megrendezni a PVSK saját szervezésű versenyét idén is. Egyesületünk tájfutói addig sem maradnak verseny nélkül: a határmenti együttműködési projekt részeként a következő hétvégén Nasice-ba látogatnak, ahol a CBC Orient Kupán vesz részt a pécsi tájfutó delegáció.

A Boróka Kupa összetett eredményei a verseny honlapján tekinthetők meg.

M.F.