Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Újra itthon, méghozzá rangadóval

Az ősi rivális Kaposvár csapatát látja vendégül szombaton este a Pécsi VSK-VEOLIA.

Nincs mit szépíteni a dolgon, viszket már a tenyerünk, nem is kicsit. Legutóbb ugyanis épp egy hónapja volt arra lehetőségünk, hogy hazai pályán tapsolhassunk kedvenceinknek, igaz akkor nem is hiába csaptuk össze a kezeinket, hiszen február 7-én harminc pontos győzelmet arattunk a Lauberben a MAFC ellen. Azóta azonban volt egy debreceni kupadöntő, egy paksi edzőmeccs és egy bajnoki az Alba Fehérvár otthonában, hazai pályán viszont legfeljebb edzésen láthattuk Budimiréket. 

Az ínséges időknek azonban vége, hiszen szombaton újra bajnokit játszunk saját pályánkon, ha pedig ez önmagában nem lenne elég, gyorsan hozzátesszük, hogy az ősi rivális Kaposvár KK ellen. Egy KKK elleni csata mindig külön pikantériával rendelkezik, és minden bizonnyal nem lesz ez másként most sem. Ráadásul ezúttal nem csak a két csapat közös múltja, de a tabellán jelenleg elfoglalt pozíciók miatt is igazi rangadóra van kilátás. Mi a nyolcadik helyről várjuk a somogyiak elleni meccset, akik épp egyel mögöttünk állnak a tabellán, ráadásul akárcsak nekünk, úgy a Kaposvárnak is épp kilenc győzelme van. Nem kérdés, hogy az alapszakasz végéhez közeledve óriási jelentősége van annak, hogy sikerül-e legyőznünk egy közvetlen riválist, aminek majd a középszakaszban lehet igazán nagy szerepe.

Persze egyszerű dolgunk biztosan nem lesz, hiszen a Kaposvár ellen már az ősszel is egy óriási csatában sikerült nyernünk idegenben, azon az emlékezetes meccsen, amely egy órás késéssel indult a leszakadó gyűrű miatt. Reméljük, hogy a Lauber Dezső Sportcsarnokban semmilyen külső körülmény nem nehezíti majd a csapatok dolgát, és az egyetlen dolog, ami a pályán történtek mellett szót érdemel majd, az a hangulat lesz. Az ugyanis biztos, hogy Kaposvárról is sokan eljönnek majd szurkolni az övéiknek, így nagyon fontos lenne, hogy a mi drukkereink teremtsék meg az alaphangot a lelátókon. 

Aki tehát teheti, az szombaton este hat órára jöjjön ki a Lauber Dezső Sportcsarnokba, és szurkoljon Csirke Ferenc csapatának. Közös erővel legyőzhetjük a nagy riválist Kaposvárt.

Program: 

2018.03.10. 15:30 | Pécsi VSK-VEOLIA - Kaposvári KK, U20
Férfi kosárlabda NB I. U20, 22. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

2018.02.07. 17:00 | Pénztárnyitás

2018.03.10. 18:00 | Pécsi VSK-VEOLIA - Kaposvári KK
Férfi kosárlabda NB I. alapszakasz, 22. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

ÉLŐ: www.pvsk-panthers.hu
Eredmények, statisztikák, illetve képek és videók a helyszínről...