Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Simon Kristóf interjú a Kezdő5.hu oldalról

A Pécsi VSK-Veolia játékosa beszélt az Alba elleni meccsről, a csapat helyzetéről és a hétvégi, Kaposvár elleni hazai rangadóról is.

Hétvégén Supola Zoltán és Veljko Budimir nélkül szenvedett vereséget a Pécsi VSK-VEOLIA az Alba Fehérvár otthonában, de egy félidőn keresztül kiválóan tartotta magát a Baranya megyei alakulat - a gárda irányítóját, Simon Kristófot kérdeztük. 

- Tudtuk, hogy az Alba ellen nem mi vagyunk az esélyesek, de úgy gondolom, hogy a problémáink ellenére becsülettel felkészültünk. A megbeszélt taktikát védekezésben az első félidőben nagyjából jól meg is oldottuk, nem engedtük az Albát rohanni. Sajnos ez a második félidőre nem mondható el, rengeteg labdát eladtunk és gyors leindításokkal könnyen tudták átvenni a vezetést, majd kiépíteni a magabiztos előnyt – nyilatkozta a Kezdő5.hu-nak Simon.

Ugyan járt már feljebb is a tabellán a PVSK-Veolia, jelenleg a nyolcadik-kilencedik helyen áll és az utóbbi hét bajnoki mérkőzéséből ötöt is elveszített – igaz, ebben azért benne volt a Szolnok és az Alba elleni találkozó, plusz összecsaptak a Kecskeméttel, vagy éppen a Pakssal is. 

- Sajnos elég hektikusan teljesítünk ebben a szezonban, vannak nagyon kellemetlen, fájó hazai vereségek, amik elkerülhetőek lettek volna. Valóban nem volt szerencsés a sorsolásunk, de ez nem lehet kifogás. A célunk az, hogy playoffba jussunk, de ehhez nagyon kell koncentrálnunk a következő egy hónapban – mondta erről a játékos. 

Nemrég kissé át is alakult az együttes, Nebojsa Dukics helyett Devin Brooks érkezett, aki tíz ponttal, nyolc lepattanóval és öt gólpasszal debütált – ő periméter-játékos, míg Dukics magasember volt, emiatt most más szerkezetben játszik a társaság, amely Simon játékperceire is kihathat. 

- Brooks érkezésével egy más szerkezetű csapat lettünk, egyelőre nehéz megmondani, hogy ez hogyan sül el, hisz első meccse volt hétvégén, emellett volt két hiányzónk is, Supola Zoli és Veljko Budimir. Amilyen gyorsan lehet, be kell építeni a csapatba. Nyilván mezőnyposzton most kicsit feltorlódtunk, de a kapott lehetőséggel igyekszem a jövőben is élni és nem a percekkel foglalkozni.

A Pécs hét közben nem lép pályára, mert a Körmend elleni találkozót elhalasztották, így készülhet a hétvégi, Kaposvár elleni hazai rangadóra – azonos mérleggel állnak a felek, ősszel dudaszós kosárral nyert a PVSK-Veolia Somogyban és hagyományosan parázs csatákat vívnak egymással.

- A hétközi Körmend-meccsünk halasztásra került, így lesz egy hetünk felkészülni a Kaposvárra. Nagyon kemény meccs lesz, már az első meccsünk is igazi rangadó volt. Saját magunk dolgaival kell foglalkoznunk, hogy minden játékelemben precízek legyünk. Nagyon erős kezdő ötöse van a Kaposvárnak, őket kell megállítani és akkor győzelemmel hagyhatjuk el hétvégén a pályát – tekintett előre a PVSK-Veolia fiatal hátvédje.

Forrás: kezdo5.hu