Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Sokan győztek, és mindenki nyertes volt

Freier Balázs versenyigazgató jól fohászkodott az égiekhez, ha napsütés nem is, de legalább hómentes futófelület várta a Decathlon 34. Pécs-Harkány futás résztvevőit.

Borús, de a versenyzők szerint is ideális időben teljesítette a Decathlon 34. Pécs – Harkány futóverseny 25 km-es távját a közel ezer induló. Valójában mindenki nyertes volt ezen a vasárnapon, aki elindult, mert áldozott az egészségéért néhány órát, és legyőzte nemcsak a 25 km-es távot, de önmagát is, ami valamennyi sportteljesítmény közül a legértékesebbnek számít. Mivel elmaradt a kerékpárverseny, némileg könnyebb dolga volt a szervezőknek, hiszen így együtt, 11 00-kor rajtolhattak el a résztvevők. Március 4-én, vasárnap a szokásos helyről, a Verseny utcai PVSK csarnok mellöl, Csizi Péter országgyűlési képviselő indította el a népes mezőnyt.
A volt FEMA Áruháznál lévő körfogalomig gyakorlatilag együtt futott, de ezután fokozatosan szétszóródott a mezőny, egy négyes fiú csoport elhúzott, ők szinte végig együtt futottak. Természetesen sokan, mivel nem először vettek részt, már rutinosan beosztva erejüket taktikáztak a távon. Volt egyéni, váltó, családi-és céges váltó is. Az első befutó fél egy körül ért célba, megfelelve ezzel a sok éves 90 perc körüli első beérkező időeredmény gyakorlatának. Sok kategóriában, és korcsoportban indultak különböző korú férfiak és hölgyek a távon, akik közül többen győztesként célba érve kupát is átvehettek.
A hölgyeknél egyéniben Sebestyén – Bátai Réka, a PSN Zrt. futója lett az első, míg a fiúk egyéni kategóriáját a hódmezővásárhelyi Szöllősi Renátó nyerte.
A női váltóban, egy vegyes csapat mögött második lett a Hegyi Brigitta, Kovács Dóra, Szatmári Adrienne összeállítású PVSK-s csapat. A fiúk mezőnyében szintén második helyen végzett a PVSK, a Kovács Ferenc, Schwarcz - Nagy Attila, Csáki Ákos trió. Itt az első helyet a PSN Zrt. futói nyerték.
A főszervező, Freier Balázs, aki az első hivatalos Pécs-Harkány távon, 1984-ben 84.12 perces idővel 5. lett, örömmel értékelt: – Szerencsére baleset nem történt és végül az időjárás is kegyes volt hozzánk. Az idén is több újdonságot vezettünk be, például megváltoztattuk a cél helyét, amely a Bartók Béla úton, a Harkányi Gyógyfürdő oldalbejáratánál volt, a verseny végén elfogyasztható babgulyás pedig ismét nagy sikert aratott. Úgy gondolom, a körülmények ellenére a rendezvény elérte célját. Sajnálom, hogy a kerékpáros futamot nem tudtuk megrendezni.
Az ereményhírdetés a Harkányi Gyógyfürdő aulájában volt, amely aktus előtt egy üdítő melegfürdőt is vehettek a résztvevők. Baksai Tamás Harkány polgármestere, Szilágyi Tibor a Harkányi Gyógyfürdő igazgatósági tagja, Marton Ferenc a PVSK kommunikációs vezetője és Freier Balázs versenyigazgató adták át a díjakat.

Jó hangulatú, kitűnően szervezett rendezvény volt, ahogy mondani szokták, jövőre veletek ugyanitt!

A részletes eredmények a pvsk.hu és a sportido.hu oldalon megtalálhatók.

Nyilas LászlóKapcsolódó képgaléria