Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Supi türelmes, a csapat Fehérvárra készül

Supola Zoltán már gyógytornázik, de egyenlőre nem számíthat rá a szakmai stáb. A Körmend elleni bajnokink elmarad, így legközelebb a Kaposvárt fogadhatja hazai pályán a Pécsi VSK-VEOLIA.

A kupadöntő hétvégéje óta ugyan nagy a csend az élvonalban, de azért szépen lassan fel fognak pörögni az események a bajnokságban is. A férfi válogatott világbajnoki selejtezőket játszik, múlt héten Litvániában lépett pályára Stojan Ivkovics együttese, hétfő este pedig a lengyeleket fogadja, ezért is rendelt el a szövetség két hetes bajnoki szünetet. Ez idő alatt azért nem állt meg az élet csapatunk háza táján, igaz azért ennek kényszerű oka is volt. Új játékosunk, Devin Brooks ugyanis azért is köthetett ki nálunk, mert Supola Zoltán megsérült. Supi térdéért nagyon izgultunk, igaz a vizsgálatok után úgy tűnt, hogy szerencsére nem olyan nagy a baj, a szalagok nem sérültek, csak a térd fölött az izom.

- Az a baj, hogy sajnos nem csak az izom szakad be, részlegesen az oldalszalag is elszakadt – árulta el játékosunk. - Az orvosok szerint ez 4-6 hetes kihagyást eredményez. Persze ez nem jelenti azt, hogy addig semmit sem csinálhatok, a szakemberekkel egyeztetve már el is kezdtem dolgozni a sérült lábammal, meg kell erősíteni. Szóval most azt a helyzet, hogy türelmesnek kell lennem, hogy minél gyorsabban vissza tudjak térni a pályára.

Supola tehát egyelőre gyógytornázni tud csak, így az egész biztos, hogy a következő bajnoki mérkőzésünkön, március 3-án szombaton – idegenben az Alba Fehérvár ellen – nem számíthat majd rá Csirke Ferenc. Azon a meccsen azonban már bemutatkozhat amerikai hátvédünk, Devin Brooks!

A legközelebbi hazai meccsre még várni kell egy kicsit. Ugyan az eredeti kiírás szerint március 7-én érkezett volna hozzánk az Egis Körmend, de ellenfelünk nemzetközi kupás kötelezettsége miatt azt a találkozót egy későbbi időpontra halasztották el. Így legközelebb a Lauber Dezső Sportcsarnokban egy igazi regionális rangadóval, március 10-én, a Kaposvár ellen „jelentkezünk” – nagy meccs lesz, az biztos.

Aki azonban addig is szeretne látni egy kis kosárlabdát, NB I. B-s csapatunknak szurkolhat. Március 4-én vasárnap a Honvéd SE érkezik, március 7-én szerdán egy előreláthatólag nagy meccsen, az NB I. B. Piros csoportjának második helyezettje, a Veszprém látogat a PVSK-Kronosz Kiadó csapatához.

Program:

NB I. A. | 2018.03.03. 19:00 | Alba Fehérvár - Pécsi VSK-VEOLIA (Székesfehérvár)
NB I. B. | 2018.03.04. 17:00 | PVSK-Kronosz Kiadó - Honvéd SE
NB I. B. | 2018.03.07. 18:00 | PVSK-Kronosz Kiadó - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém
NB I. A. | 2018.03.10. 18:00 | Pécsi VSK-VEOLIA - Kaposvári KK

PVSK-Panthers eseménynaptár >>