Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Tizennégy játékossal már hosszabbítottunk

A PVSK-Mecsek Füszért vízilabdacsapatának vezetősége február 23-án, pénteken sajtótájékoztatón beszélt a csapat új támogatóiról és a jövő évi keretről.

Ritkán szokott a pécsi vízilabdacsapat a szezon közben sajtótájékoztatót tartani, ám jó hírekkel szolgáltak a csapat körül dolgozó vezetők, hiszen tizennégy játékossal már február közepén megállapodtak, így az idei keret igen nagy része a jövő szezonban is Pécsett folytatja pályafutását. De Blasio Domenico szakosztályvezető büszke arra, hogy jól érzik magukat a játékosok a PVSK-Mecsek Füszértnél.

- Idén nagyon korán elkezdődött az átigazolási időszak, a játékosaink pedig nagyon kapósak voltak a jó szereplésüknek köszönhetően. Büszkeséggel tölt el, hogy tizennégy pólóssal sikerült megállapodnunk a folytatást illetően, jó látni, hogy a sportolók hisznek abban a munkában, amit itt végzünk és bíznak is abban, hogy minden évben egy kicsit előrébb tudunk majd lépni – kezdte a szakosztályvezető, aki hozzátette, két újabb támogatóval is sikerült egyezségre jutniuk.

- A Pécsi Állatkert és az Eszéki Sörgyár is úgy döntött, hogy támogatni fogja a klubunkat, aminek nagyon örülünk. Azt gondolom, hogy jó irányba haladunk, a játékosoktól és a cégektől is azt a visszajelzést kapjuk, hogy elégedettek a munkánkkal és a pécsi vízilabdával. Emellett nagyon fontos eredményként könyvelhetjük el, hogy látványosan megemelkedett a hazai összecsapásokon a nézőszámunk, ezúton is köszönjük a szurkolóknak, hogy kiállnak a csapat mellett és mindig támogatnak minket. Ugyan az alapszakasz vége nem úgy sikerült, mint ahogy szerettük volna, nem jutottunk a felsőházba, de sokszor élvezhető és szoros meccseket sikerült játszanunk és bízunk abban, hogy a következő szezonban már nem csak beteljesületlen álom marad az első nyolcba kerülés.

Lukács Gergely vezetőedző nem szeretne nagyon a távolba tekinteni, mint mondja, fontos mérkőzések várnak a pécsi srácokra a középszakaszban is.

- Természetesen örülök annak, hogy ilyen hamar gyakorlatilag keretet lehet hirdetni, bár egy-két játékos érkezésére még lehet számítani. Fontos visszajelzés számomra, hogy az OB I-es csapatok szakvezetői is rendszeresen kiemelik, hogy milyen jó irányba halad Pécsett a vízilabdázás. Azt gondolom, hogy a középszakaszban komoly háború lesz, de úgy állunk oda minden meccsre, hogy nyerni szeretnénk. Meg kell majd szenvedni minden egyes pontért – fogalmazott a tréner.

A PVSK-Mecsek Füszértnél folytatja jövőre is pályafutását a két kapus, Józsa Ottó és Barát Ferenc, emellett ugyan a Csacsovszky-testvéreket a pécsinél nevesebb csapatok is hívták, ám ők mégis a maradás mellett döntöttek. Sebestyén Balázsra, Mijic Dávidra, Zerinváry Lórándra, Toni Opacakra, Horváth Zsomborra, Csaba Mártonra, Chilkó Mártonra és a sérüléséből felépült Zlatko Rakonjacra is számíthat jövőre is Lukács Gergely. Szatmári Kristóf ugyan kölcsönbe érkezett Pécsre, ám jól érzi magát a csapatnál, így ha anyaegyesülete nem hívja vissza, ő is a pécsieket fogja erősíteni a következő szezonban. Lajkó Márton egyetemi tanulmányai miatt azonban távozik Pécsről, Budapesten tanul majd tovább.

A PVSK-Mecsek Füszért együttese az UVSE ellen ugrik medencébe február 24-én, szombaton 19 órától az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában, a találkozó 100., 200. és 300. nézőjét pedig megajándékozzák a szervezők.