Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Új légiós csapatunknál, Nebojsa Dukic távozik!

Egy amerikai hátvéddel, Devin Clinton Brooks-szal kötött szerződést a Pécsi VSK-VEOLIA, szerda este már csatlakozott is csapatunkhoz.

A mai napon klubunk vezetése és Csirke Ferenc vezetőedző úgy döntöttek, hogy légiós cserére szánják el magukat. A szezon végéig alá is írt csapatunkhoz a 25 éves amerikai Devin Clinton Brooks. Új játékosunk 1-2-es poszton bevethető, és megfordult már a macedón és a bolgár bajnokságban is. Legutóbb Bulgáriában szerepelt, a BC Balkan csapatában, ahol 13,9 pontot, közel 7 lepattanót és 4,8 gólpasszt hozott össze átlagban meccsenként. Érkezésével, és azzal, hogy Nebojsa Dukictól elköszöntünk szerkezetileg is változik majd a csapatunk.

- Az oka, hogy Dukictól elköszöntünk elég egyszerű, mi nem vagyunk az a csapat, amelyik megengedhet magának öt légióst – mondta el Csirke Ferenc, csapatunk vezetőedzője. - Nem volt ez egy könnyű döntés egyébként. Már csak azért sem, mert az itt eltöltött hét évem alatt ez a második eset, hogy szezon közben megválok egy játékostól. Az, hogy nem az ő posztjára igazoltunk, két dolog miatt van. Egyrészt Supola Zoli sérülése olyan, hogy egyelőre nem tudhatjuk biztosan, mikor térhet vissza. Lehet, hogy két hét múlva már játszhat, de lehet, hogy tovább tart a lábadozása, nekünk azonban fontos mérkőzéseink következnek. Szükségünk van tehát egy mezőny-emberre. A másik ok, amin már régebb óta gondolkozunk, hogy jó lenne valaki, aki kicsit tehermentesíteni tudja Durhamet és Budimirt, aki éles szituációkban vezérré tud előlépni. Brooks úgy tűnik, hogy egy ilyen játékos. Minden meccset nem lehet „csak” csapatként megnyerni, kellenek a vezérek is. Ráadásul új szerzeményünk kiválóan lepattanózik, ami nagyon jól jön. Most szerkezetünket illetően kicsit visszatérünk ahhoz a modellhez, ami az utóbbi években volt jellemző ránk. Így próbáljuk meg kiharcolni a rájátszásba kerülést.

Devin Clinton Brooks a szezon végéig írt alá csapatunkhoz, és ma már együtt is edz társaival.

Nebojsa Dukic további pályafutásához természetesen nagyon sok sikert kívánunk.