Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Edzőtábor után, idénynyitó verseny előtt

Háromnapos edzőtáborban vettek részt a PVSK ifjú tájfutói a hétvégén, amivel a következő, Kaskantyún rendezendő idénynyitó versenyre is készültek.

A Vértesben rendezett edzőtábort a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség, amelyre a válogatott kerettagok kaptak meghívást, de rajtuk kívül az egyesületek által delegált ifjú tehetségek is részt vehettek a háromnapos szakmai programon.

- A PVSK-ból Szuromi Hanga és Szuromi Áron tagja az ifjúsági válogatott keretnek, rajtuk kívül a serdülőink közül Werner Boróka, Kovács Sebestyén és Schauermann Barnabás mehetett még a gánti edzőtáborba. A Vértesben voltak már havas és még száraz területek is, így minden terepviszonyon gyakorolhattak a futók. Sajnos, Áronnak kisebb bokaficama lett, így jelenleg csak könnyített edzéseket tud végezni, de ennek a kellemetlenségnek az ellenére is mondhatom, hogy tartalmas és hasznos volt az összetartás – értékelt Viniczai Ferenc, a PVSK Tájfutó Szakosztályának vezetőedzője.

A havas terepviszonyokhoz most hazai pályán is alkalmazkodniuk kell tájfutóinknak, hiszen a Mecsekben 20-25 centis a hóréteg vastagsága, ami nem könnyíti meg, de nem is teszi lehetetlenné a munkát.

- A hóban futás kiváló erőfejlesztő gyakorlat, az erőnlétünket jól fejleszti, csak kár, hogy most már a szakmai felkészülésben ezen túl kellene járnunk. Szerencsére a városban és a PVSK pályán tudunk azért gyorsaságot is fejleszteni, így a kései hó nem okoz pótolhatatlan kimaradást a felkészülésünkben. Az első erőfelmérő pedig már jön is a hétvégén: a Kaskanytú melletti, hagyományos évadnyitó versenyen várhatóan 14 junior és ifjúsági korú futónk áll majd rajthoz. Mivel az idei junior világbajnokságot szintén az Alföldön rendezik, ezért ez a verseny kiváló felkészülést jelent erre a világeseményre, annál is inkább, mert a borókás terepen mindig nehéz, nagy kihívást jelentő pályákat jelölnek ki a szervezők. Bízom abban, hogy a havazás nem szól közbe, és sikerül jó versennyel indítanunk az évet – bizakodott Viniczai Ferenc.

M.F.