Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

A Dunántúli Napló interjúja Juhász Olivérrel

Juhász Olivér szerint a Hepp Kupában elért eredmény nagyon jó, és lökést adhat a bronzérem.

A PVSK-Kronosz Kiadó NB I. B-s férfi kosárlabdacsapata elérte a célt, amiért elutazott Debreceneben a hétvégén a Hepp Kupa négyes döntőjére: éremmel térhetett haza Juhász Olivér gárdája, a bronzmeccsen ugyanis simán legyőzte a Salgótarjánt. Igen ám, csakhogy a Nyíregyháza elleni elődöntőben a vártnál jóval simább vereséget szenvedtek a pécsiek, akinek azon a napon nagyon nem jött ki a lépés. Még úgy sem, hogy a Magyar kupától búcsúzó PVSK-Veolia két játékosával, Demeter Attilával és Antóni Csanáddal kiegészülve vághattak neki a találkozónak.

- A helyzet az, hogy nem éreztem annyira a lelkesedést a társaságon – ismerte el Juhász Olivér, a bronzérmes pécsiek trénere. - Hiányzott a „mindenkinek átharapom a torkát” attitűd. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy én általában mindig jókedvű vagyok, bolondozok is olykor, de a kupadöntő előtt egy hétig beteg voltam, így most én sem voltam olyan jó passzban, talán ez ragadt át egy kicsit a csapatra is. Megjegyzem, a Salgótarján elleni bronzmeccs előtt sem volt meg ez a csapatban, de ott aztán meccs közben már szépen kialakult a dolog, ott már tudtak örülni egymásnak a fiúk, a saját kosaraiknak is.

Juhász elmondta azt is, hogy megítélése szerint nagyon szép siker ez a Hepp Kupa-harmadik hely, elég csak megnézni a résztvevő csapatok költségvetéseit.

- A mi költségvetésünket össze sem lehet hasonlítani a Nyíregyházáéval – árulta el a szakember. - Az aranyérmes Oroszlányról pedig akkor ne is beszéljünk. Persze úgy utaztunk el, hogy egy meccsen bármi lehet – most azonban sajnos nem lett. A fontos azonban az, hogy az éremnek azért már igazán tudott örülni a csapatom.

Ez pedig azért jó hatással lehet akár a bajnoki szereplésre is. A PVSK-Kronosz Kiadó az NB I. B. Piros csoportjában (a kettő közül ez az erősebbik) jelenleg a hatodik helyen áll, ami kifejezetten jó eredménynek számít. Igaz ugyanakkor az is, hogy utóbbi hetekben több nem várt vereséget is elszenvedtek a pécsiek, akik korábban voltak már negyedikek is.

- Az biztos, hogy a Hepp Kupa adhat egy lökést nekünk – mondta Juhász. - Hogy milyen célunk lehet az alapszakaszból hátralévő időszakban? Ha viccesen akarok fogalmazni, akkor jó lenne elkerülni a hatodik helyet, mert akkor könnyen lehet, hogy a harmadik Nyíregyházával kerülnénk össze, és azért nem lenne jó kétszer is elutazni olyan messzire. A viccet félretéve azonban az nagy kérdés, hogy mennyi átfedés lesz a mi, és a PVSK-Veoli meccsei között. Nem mindegy ugyanis, hogy az ott is szereplő játékosaink közül kikre számíthatunk, és kikre nem. Azt is el tudom képzelni, hogy akár egy helyet még javíthatunk is, de az is benne van a pakliban, hogy egy kicsivel visszább csúszunk. A legfontosabb azonban az, hogy a kilencedik hely meglegyen, a biztos bentmaradás. Ez volt a célunk, és ez most is.

Forrás: www.bama.hu