Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Egy ezüst és egy bronzérem a Bocskai Emlékversenyen

A kiváló körülmények között rendezett 62. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyen Cservenka Róbert ezüst-, Lukácsy Bence bronzérmet szerzett.

A rangos viadalon 21 ország versenyzői vettek részt. Pénteken összesen 28 elődöntő eseményeit követhették nyomon a nézők a helyszínen, Debrecenben, amelyből 15 mérkőzésen magyarok szerepeltek, köztük a PVSK két kiváló öklözője is. A nem mindennapi szép szereplést, közvetlenül Robi döntője után, Alvics Gyula vezetőedző, akit mobilon értem el, így értékelte:

- Nagyon boldogok vagyunk, kiválóan bokszoltak a fiúk. Sajnos Bence (81 kg) megsérült az elődöntőben, nem engedték tovább öklözni, fehérorosz ellenfele legyőzhető volt, talán ő is döntőt vívhatott volna. Cservenka Robi (75 kg) az elődöntőben a szintén olasz Sarchioto Giovanni ellen kitűnő öklözéssel nyert, és került döntőbe. A fináléban a fehérorosz 30 éves, nagy nemzetközi rutinnal rendelkező, és eddig kitűnő eredményeket elért Vitali Bandarenko ellen vereséget szenvedett. Ne feledjük, Robi még csak 18 éves, nagy jövő előtt áll. Természetesen köszönet a Madárfészek Akadémiának, és segítőimnek is, Borovics Zolinak és Galambos Tibornak, valamint Szegedi Szilárdnak, ők is nagy részt vállaltak a sikerekben. Ezzel a két fiú, a szó szoros értelmében beverekedte magát a nemzetközi élmezőnybe - fejezte be a telefoninterjút Alvics Gyula.

Nyilas László