Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Hasznos futókörút a hétvégén

Két, az éves felkészülés szempontjából fontos versenyen, egy bécsin és egy budapestin vett részt a PVSK 800-as futója, Kovács Ferenc szombaton és vasárnap.

A két esemény kapcsán azt kérdeztem Freier Balázstól, az Atlétika Szakosztály vezetőjétől, mennyire szolgálta a felkészülést ez a hétvége.

Nagyon hasznos volt. Egyrészt sorozatterhelést adott a két nap két különböző erősségű mezőny, másrészt megtudhattuk, hol tart Feri a felkészülésben. A bécsi 800-as mezőny nagyon erős volt, mintegy 60 versenyző jött Európa minden részéről. Feri a 18. helyen végzett, ideje 1,54,08, ami így év elején jónak mondható. Itt a mezőny többször elfutott tőle, ilyenkor el kell dönteni, hogy az élbollyal futok, vagy kicsit lemaradok, de az utóbbi esetben, félő, hogy fokozatosan nő a távolság. Én többre is képesnek tartottam, de még egyszer mondom, figyelembe véve a mezőnyt, ez egy jó eredmény.
A második nap Budapesten indultunk, szintén 800-on. Itt A, B,C csoportokba osztották a futókat. Feri a B-ben kapott helyet, és végig jó iramot diktálva nyert. Ideje, 1,55,00, kicsit gyengébb volt a bécsinél, és a célunk, hogy ezt az időt 1,52 körülire faragjuk, rövid időn belül.
Összességében, nagyon jó kis kört csináltunk a hétvégén! Legközelebb hétvégén lesz fedett pályás verseny Budapesten, ott már a 800 mellett a 400 m-es távon is indul Feri -
mondta el Freier Balázs.

Nyilas László