Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

U13: Második hely az akadémiai teremtornán

A kiemelt bajnokságban szereplő, akadémiai ellenfelekkel mérhette össze tudását U13-as labdarúgócsapatunk a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia somogyjádi teremtornáján.

A szervezők öt csapatot hívtak meg a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia 2006-os születésűek számára rendezett teremlabdarúgó tornájára, Somogyjádra. A csapatok 1×20 perces összecsapásokkal, körmérkőzéses rendszerben mérték össze erejüket. A PVSK korosztályos gárdája az első mérkőzésen 6-1-es vereséget szenvedett a hazai csapattól, majd a Veszprémet 6-2-re, a Nagykanizsát 2-0-ra, a PMFC-t pedig 2-1-re verték meg, ezzel a második helyen zárta a tornát.

- Rossz kezdést követően kiválóan fejeztük be a tornát, ahol erős, a kiemelt bajnokságban szereplő együttesekkel játszhattunk. Sajnos, az első mérkőzés második félidejét nagyon elrontottuk, így súlyos vereséget szenvedtünk, de az ezt követő elbeszélgetés hatott, és a következő mérkőzéseken már hozták a formájukat a srácok, az utolsó összecsapáson például hátrányból is tudtunk fordítani. Jó csapatjátékkal és helyzetkihasználással játszott a csapatom, amelyik mind játéktudásban, mind technikai, taktikai és fizikális szempontból megállta a helyét a kiemelt bajnokságokban szereplő ellenfelekkel szemben is. Tóth Gergő, Kubicsek Levente, Gáspár Marcell és Cserniczky László játéka volt kiemelkedő, utóbbi a torna válogatottjába is bekerült – mondta el Ángyán Norbert, a csapat vezetőedzője.

M.F.