Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Tájfutó edzőtábor Orfűn

Háromnapos edzőtábort szervezett egyesületünk Tájékozódási Futó Szakosztálya Orfűn. A felkészítésen pélmonostori tájfutók is részt vettek.

Változékony időjárásban: pénteken özönvízszerű esőben, szombaton kellemes napsütésben, vasárnap pedig hideg téli időben vettek részt az idei első edzőtáborban a PVSK tájfutói. A rendezvényen a baranyai és a pélmonostori tájfutó egyesületek együttműködését és tapasztalatcseréjét célzó projekt keretében mintegy 15 horvát tájfutó is részt vett, rajtuk kívül mintegy 35 PVSK-s tájfutó teljesítette a szakmai programot.

- Ebben az év eleji időszakban korosztályoktól függően főként az állóképesség növelésére és a minél több terepfutásra, a tereprutin meg-, illetve visszaszerzésére koncentrálunk, ennek megfelelően állítottuk össze a három nap edzéstervét. Ezt az olykor mostoha időjárás ellenére is sikerült maradéktalanul teljesítenünk, így mindenképpen eredményes volt a tábor. Örülök annak, hogy horvát partnereink is eljöttek, biztos vagyok abban, hogy hasznos ismeretekkel gazdagodva térhettek haza. Együttműködésünk keretében márciusban lesz a következő közös rendezésű versenyünk, ezúttal a határ horvát oldalán – mondta el Viniczai Ferenc, a PVSK Tájfutó Szakosztályának vezetőedzője.

M.F.