Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Tüke emlékérmet kapott Iványi Dalma

Idén 15. alkalommal adták át a Tüke-díjat. A jubileumi esten a korábban sok jelölést kapott személyek is emlékérmet vehettek át. Köztük volt Iványi Dalma, egyesületünk pécsi ikonja is.

A Tüke Alapítvány minden évben díjjal ismeri el azoknak a pécsi személyeknek a teljesítményét, akik sokat tettek a város fejlődéséért, értékeinek megőrzéséért és gyarapításáért. A Tüke-díjat minden alkalommal annak a személynek adják át, akire az adott évben a legtöbb jelölés érkezett. Idén már 15. alkalommal adták át a rangos helyi elismerést, és a jubileum alkalmából ezúttal azokat is díjazták, akik bár a korábbi években sok jelölést kaptak, de nem eleget ahhoz, hogy a Tüke-díj elismerésben részesülhessenek. A hét díjazott Tüke emlékérmet vehetett át, köztük első sportolóként Iványi Dalma, a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatóhelyettese, korábbi 134-szeres magyar válogatott és 10-szeres magyar bajnok kosárlabdázónk.

- Nagyon örülök ennek az elismerésnek, főként azért, mert ezt nem egy szervezet, vagy testület ítélte oda, hanem a pécsi polgárok szavazatai alapján kaphattam meg. Megtisztelő, hogy eredményeimet elismerik és ilyen rangos díjra is méltónak találnak, ez fontos visszajelzés a számomra. Bár mezőberényi származású vagyok, a második otthonomnak tekintem Pécs városát, ahol nagyon jó közösség van, engem is befogadtak, és immár kicsit pécsinek is érezhetem magam – mondta el Iványi Dalma a díj átvételét követően.

A Tüke-díjat 2018-ban Pinczehelyi Sándor képzőművész vehette át, az idén először átadott ifjúsági Tüke-díjat pedig Balogh Ádám kapta. Rajtuk kívül hét személy és a Nevelők Háza Egyesület kapott Tüke-emlékérmet.

M.F.