Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

PVSK-VEOLIA: Felkészültünk a Szegedből

Szombaton a Tisza partján játszunk fontos bajnokit, Bíró Olivér szerint most vissza lehet hozni, amit a Kecskemét és a Zete ellen elveszítettünk. A mérkőzés este hatkor kezdődik.

Két vereség az idei mérlegünk, ami önmagában természetesen nem mutat túl jól. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy Szolnokon szenvedtük el az egyiket, amiért azért komolyabb szemrehányást senki sem tehet. Az más kérdés, hogy a múlt heti, Kecskeméttől elszenvedett hazai fiaskó elég fájó volt.

Szerencsére azonban nincs sok idő azon morfondírozni, hogy mi alakult rosszul, jön ugyanis az újabb bajnoki, és a változatosság kedvéért ez is nagyon fontos lesz. Csirke Ferenc vezette együttesünk Szegedre látogat szombaton este, és tekintve, hogy mind a két együttes a rájátszásba jutásért küzd, fölösleges is taglalni, hogy mennyire értékes lenne csapatunk számára egy idegenbeli győzelem. Az utóbbi években egyébként elég változó eredményeket hoztak a két együttese szegedi összecsapásai. Az előző bajnoki kiírásban például kétszer is kikaptunk a Tisza partján, az azt megelőző évben azonban nyerni tudtunk az alapszakaszban. Az adhat egy kis mankót, hogy ebben a szezonban Pécsett már legyőztük egyszer a Szedeákot. Persze erre alapozni nem szabad, arra azonban jó lehet az emlék, hogy az önbizalmunk a helyén legyen.

A mérkőzés előtt csapatunk játékosát, Bíró Olivért arról kérdeztük, mire számítanak Szegeden.

- A legfontosabb, hogy mindenképpen nyernünk kell – kezdte Olivér. - Vissza kell hoznunk a Kecskemét és a ZTE elleni hazai vereségeket. Idegenben eddig mindig akkor tudtunk győzni, ha agresszív volt a védekezésünk, szóval most is ez lesz a legfontosabb. Sokat videóztunk, felkészültünk a Szegedből, tudjuk, hogy mit kell védekezni a kulcsjátékosaik ellen. Igaz, hogy most két alapembere is hiányozni fog az ellenfélnek, de így megverték nemrég a Debrecent, azaz biztosan nem lesz könnyű dolgunk. De ahogyan kezdtem is, a legfontosabb, hogy be kell húznunk ezt a meccset.

Nyolcadik helyen álló csapatunk számára a kilencedik helyezett elleni idegenbeli meccs nagy jelentőséggel bír. Szurkoljuk ki együtt a győzelmet!

Program:

2018.01.20. 15:15 | SZTE-Szedeák - Pécsi VSK-VEOLIA, U20
Férfi kosárlabda NB I. U20, 16. forduló. Szeged, Városi Sportcsarnok

2018.01.20. 18:00 | SZTE-Szedeák - Pécsi VSK-VEOLIA
Férfi kosárlabda NB I. alapszakasz, 16. forduló. Szeged, Városi Sportcsarnok