Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

PVSK-s relikviákat várunk

Egyesületünk megalapításának 100 éves jubileumát méltó módon szeretnénk megünnepelni, ehhez kérjük régi és jelenlegi sportolóink, edzőink, sportvezetőink és szurkolóink segítségét.

2019-ben lesz 100 éves a Pécsi Vasutas Sportkör. A patinás egyesület története bővelkedik sikerekben és eredményekben, mind az élsport, mind az utánpótlás nevelés területén. A közelgő centenárium alkalmat ad arra, hogy áttekintsük eddigi történetünket és eredményeinket, amelyek megalapozzák a következő időszak sikereit. Az egyesület történetét egy nívós kiadványban szeretnénk összegezni.

Ezt a könyvet még színesebbé és értékesebbé teszi, ha a meglévő fotók, érmek, serlegek és egyéb tárgyi emlékek mellé újabbakat tudunk bemutatni. Éppen ezért kérjük jelenlegi és korábbi sportolóinkat, edzőinket, sportvezetőinket és szurkolóinkat, hogy ha a birtokukban van olyan tárgyi emlék, amely a PVSK-hoz kötődik, akkor jelezzék nekünk! Ez lehet a nagypapa régi emlékérme, a nagynéni egykori serlege, a családi archívumban őrzött, megsárgult fénykép – mindegyiknek nagyon örülünk, és mindegyik sokat lendíthet a múlt örökségét összegző kiadvány elkészítésén.

A felajánlott tárgyi emlékekről digitális fényképet, a nyomtatott fényképekről pedig professzionális digitális másolatot készítünk, amit a felajánló részére az eredeti tárgyi emlékkel együtt visszajuttatunk. Ha már digitalizált tárgyi emlékkel rendelkezik, akkor a digitális állományt is szívesen fogadjuk. A felajánlásokat a PVSK Verseny u. 11. szám alatti irodájában várjuk, személyesen munkanapokon 8 és 16 óra között, telefonon a 72/514-900-as számon, e-mailben pedig az iroda@pvsk.hu címen.

Itt az újabb alkalom, hogy megmutassuk, a PVSK nemcsak a pályán, hanem azon kívül, a múlt megőrzésében is alkotó, aktív és eredményes közösség!