Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

PVSK-VEOLIA: Hazai rangadó következik

Pénteken este az egyik közvetlen riválisunkat, a Kecskemétet fogadjuk a Lauberben.

Nem sikerült győzelemmel kezdenünk a 2018-as évet Szolnokon, de a bajnokság egyik legerősebb csapatával, a listavezetővel egy szoros, izgalmas meccset tudtunk játszani idegenben, ez pedig bizakodásra adhat okot. Ráadásul most egy olyan bajnoki következik, amelyen egy győzelem rendkívül sokat éren, lévén, hogy egy közvetlen riválisunk, a Kecskemét látogat hozzánk pénteken.

Mi jelenleg hét győzelemmel és ugyanennyi vereséggel a hetedik helyen állunk a tabellán, míg a KTE 8/6-os mérleggel az ötödik pozíciót foglalja el. Nem nehéz kiszámolni, hogy egy győzelemmel beérnénk a kecskemétieket, ráadásul mivel a kosárkülönbségünk jobb, meg is előznénk őket. Ne feledjük azt sem, hogy ebben a bajnokságban egyszer már legyőztük pénteki vendégeinket. Még a második fordulóban, idegenben győztük le őket egy ponttal – egy újabb ellenük aratott győzelem tehát az alapszakasz végén is nagyon sokat érhet még egy esetleges pontazonosság esetén. Hogy mennyire fontos tehát az előttünk álló mérkőzés, az nem kérdés, mint ahogyan az sem, hogy nagy csatára van kilátás. A kecskemétiek legutóbb a Zalaegerszeget verték meg hazai pályán, méghozzá viszonylag könnyedén, tíz ponttal – ez is jelzi tehát, hogy a KTE egyáltalán nem véletlenül áll jelenleg az ötödik helyen.

Persze szurkolóink is tehetnek azért, hogy egy kicsivel könnyebb dolga legyen csapatunknak, nem lenne rossz, ha az év első hazai meccsén megtelne a Lauber. A mérkőzésre ezredikként kilátogató szurkolónkat a Mecsek Tea jóvoltából egy ajándékcsomaggal jutalmazzuk. A mérkőzésen egy ifjú kosaras növendék álmát is valóra váltjuk: Szentpáli Bence évek óta kosárlabdázik Pécsett, de az elmúlt hónapokban súlyos betegsége megakadályozta abban, hogy szeretett sportágát űzze. A 17 éves Bence régi álma, hogy szurkolókkal teli lelátók előtt léphessen pályára, amire most lehetőséget biztosítunk a Kecskemét elleni hazai rangadó egyik szünetében.

Program:

2018.01.12. 15:30 | Pécsi VSK-VEOLIA - KTE KK, U20
Férfi kosárlabda NB I. U20, 15. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

2018.01.12. 17:00 | Pénztárnyitás

2018.01.12. 18:00 | Pécsi VSK-VEOLIA - KTE KK
Férfi kosárlabda NB I. alapszakasz, 15. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

ÉLŐ: www.pvsk-panthers.hu
Eredmények, statisztikák, illetve képek és videók a helyszínről...