Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Futással búcsúztatták az évet tájfutóink

Két évtizedes hagyomány, hogy a PVSK Tájfutói az év utolsó napján házi versennyel búcsúztatják az óévet. Idén félszázan álltak rajthoz.

A Dömörkapu környékén rendezte meg a PVSK Tájékozódási Futó Szakosztálya a tradicionális évzáró házi versenyét, amellyel immár 20 éve zárják a tájfutóink az esztendőt.

- Hogyan máshogy is búcsúztathatnánk az évet, mint egy kis házi versennyel?! Erre bárki nevezhetett, de a tapasztalat az, hogy a szakosztályhoz tartozó sportemberek, a versenyzőinken kívül a családtagok és támogatók azok, akik ilyenkor rajthoz állnak. Pár évvel ezelőtt még a pécsi püspök is futott egy ilyen versenyünkön. Ő idén ugyan nem jött el, de így is éppen félszázan versenyeztünk, korosztálytól függően 3, 5, vagy 8 kilométeres távon indulhattak a résztvevők. Bár a viadal végén eredményt is hirdettünk, ezúttal a vidám óév-búcsúztatás fontosabb volt, mint a helyezések. Örülök annak, hogy stílszerűen, egy jó hangulatú futással vettünk búcsút az eredményes 2017-es évtől, és bízom abban, hogy 2018-ban is hasonlóan jó esztendő elé nézünk – mondta el a versenyről a friss PVSK Aranygyűrű-s Viniczai Ferenc, a PVSK tájfutóinak vezetőedzője.

A szilveszteri versenyről Arató Csongor készítette az alábbi rövid timelapse-videót.

M.F.