Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Két kosarasunk szerepelt az utánpótlás válogatottak összetartásán

Borbás Panni a magyar U16-os válogatottal szerepelt a bukaresti Balkán Kupán, Temes Boglárka pedig az U18-as válogatott székesfehérvári összetartásán vett részt.

Két fiatal női kosárlabdázónk is szerepelt a magyar válogatottak korosztályos csapataiban. Az U16-os együttesbe Borbás Panni kapott újra meghívást, és a csapattal a Bukarestben megrendezett Balkán Kupán vett részt, ahol a magyar válogatott (ezúttal a válogatott másodedzője, a PVSK férfi kosarasainál dolgozó Szentendrei Áron nélkül) a harmadik helyet szerezte meg.

- Nagyon jól érzetem magam a válogatottnál, mind a lányokkal, mind az edzőkkel jól tudtam együtt dolgozni. Tetszettek az edzések is, sok új dolgot tanultam. Három meccset játszottunk, nekem az első, a Szerbia elleni összecsapáson ment a legjobban a játék, de a Bulgária elleni összecsapással is elégedett lehetek. Úgy érzem, hogy jól sikerült a szereplés, bár a védekezésben a besegítéseknél, a támadásban pedig az agresszivitásban mindenképpen szeretnék továbbfejlődni – mondta el Borbás Panni, a PVSK kadett korú játékosa.

Az U18-as korosztály válogatottjába Temes Boglárka kapott meghívást. A csapat nem játszott felkészülési tornán, így a két ünnep között egy válogatott összetartáson vett részt, készülve az idei Világbajnoki és az Európa-bajnoki megmérettetésre.

- Most egy bővebb kerettel, összesen 22 kosarassal dolgoztunk együtt, a 2000-2001-ben születettek kaptak lehetőséget arra, hogy bemutassák tudásukat. Kemény három napon vagyunk túl, hiszen naponta kétszer két órányi edzés szerepelt a programban, amelyeken Bogi szépen dolgozott, és jó teljesítményt nyújtott. Az edzői visszajelzések alapján elmondható, hogy Bogi fizikumán fejleszteni kell ahhoz, hogy még jobb játékos válhasson belőle – mondta el Tiszay László, a magyar U18-as válogatott technikai vezetője, aki egyúttal a PVSK Kosárlabda Akadémia igazgatóhelyettese is.

Az U18-as válogatottat a pécsi játékos és sportvezető mellett Iványi Dalma is erősíti, aki a csapat másodedzői feladatait látja el.

M.F.