Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Pezsgődurranás és boszorkány a Szilveszteri futóversenyen

Szinte mindenben követte a hagyományt a több évtizede szilveszterkor zajló futóverseny, az idén is jelmezben futhatott, aki akart, még egy boszorkány is ott volt a népes mezőnyben.

A kis szépséghiba, hogy a boszorkány férfi volt, de ma már minden előfordulhat, és különben is, szilveszterkor ez is megengedhető.
A Melitta SE rendezésében zajló eseményen, mint mindig, most is 11 00 órakor pezsgődurranásra rajtolt el a mezőny a Pláza Üzletközpont bejárata elől, amely egyben a cél is volt. A versenyen a PVSK atlétái, köztük sok 12 év alatti futó is elindult. A Kertváros egy részén kijelölt, 3,3-km-es távot a mieink közül a felnőtt férfiak mezőnyében Kovács Ferenc teljesítette a leggyorsabban, ő 4. helyet ért el, és a verseny után a következőket mondta:

"Az elmúlt időszakban sokat edzettem hegyen, ami nagyon megterhelte a farizmaimat. Sajnos, ez a versenyen is okozott problémát, mert hiába vezettem az első kilométeren, a táv felénél már annyira begörcsöltem, hogy át kellett adnom a helyemet. Kár érte, mert jól esett a futás, és a tempót bírtam is volna az élbollyal."

A hölgyeknél, Freierné Kovács Dóra második lett 10,55-ös idővel, a célba érkezése után őt is megkérdeztük benyomásairól:

Ez a verseny jól illeszkedett a téli felkészülésbe. Kicsit gyengébb lett az időm, mint tavaly, de most jó pár napot kihagytam az ünnepi készülődés és a családi teendők miatt. A karácsonyi étkezések sem múltak el nyomtalanul, így hiába bírtam volna még levegővel, a lábaim beálltak, ezért most meg kellett elégednem a második hellyel. Bár győzni jöttem, csalódott az ezüstérem miatt sem vagyok."
Hegyi Brigitta is dobogós, harmadik lett, Mateovics Eszter pedig a negyedik helyen végzett.
A 12 év alattiak korosztályúak közül, Valler Szabolcs harmadik. Kispál Dániel második. Fritz László pedig első helyet szerzett versenyzőink közül.
A díjakat Csík Mónika, a Melitta SE elnöke adta át: minden dobogós kapott díjat, köztük természetesen Freier Balázs tanítványai is.

A több száz versenyzőt megmozgató évzáró eseményről elmondhatjuk, hogy kissé boszorkányosra sikeredett, de elérte célját. A nagy szilveszter esti evés-ívás előtt sportolhatott, aki akart, a jó hangulat pedig felvezetője lehetett az esti mulatságnak.

Nyilas László