Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Elkezdték a felkészülést a következő évre a judosok

A következő évi felkészülést nem elkezdték, hanem tulajdonképpen abba sem hagyták az előző évi munkát, ha csak a szigorúan vett Karácsonyi Ünnepeket nem számítjuk a pihenőnapok közé.

A mozgalmas, és sikeres 2017-esztendőt maga mögött hagyó judo szakosztály vezetőjétől, Kersics Antaltól, azt is megkérdeztem, hogy mikor kezdődik igazából a felkészülés a 2018-as évre, és milyen nagy feladatok lesznek a következő esztendőben?

- Egyes korosztályok valóban csak az Ünnepek ideje alatt álltak le, mert január 27-én a gyerekek már versenyre mennek, tizenkilencen kezdtük el a munkát. Fokozatosan kapcsoljuk be a többi korosztályt is, a diákok még pihennek, mert téli szünet van.
Január elsején, önkéntes alapon futunk egyet a Malomvölgyi tóhoz. Ezt magunknak csináljuk, szülők is jönnek, jó kis móka lesz. Néhányan itt tesznek majd különböző fogadalmakat a következő évre. Január közepén már teljes mezőnnyel készülünk a 2018-as évre, lesz feladat bőven. Hogy csak néhányat említsek a már említett megmérettetésen kívül, februárban Junior Magyar bajnokság lesz, március 24.-én I. osztályú Felnőtt Magyar bajnokság, majd májusban a Serdülő Európa Kupa jön.
Nyáron következnek az edzőtáborok. A második félévben pedig megkezdjük a felkészülést a PVSK 100. születésnapjára. Ezek mind nagy és szép feladatok!
A mostani felkészülési, elsősorban alapozó szakaszban lehet megszerezni az erőt, a magabiztosságot az évi versenyekre -
fejezte be Kersics Antal

Nyilas László