Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

PVSK-VEOLIA: A kupadöntőért játszunk

Sopronban zárja NB I-es csapatunk a 2017-es évet, ahol nem csak szimpla bajnokit játszunk, hiszen a mérkőzés tétje a magyar Kupa nyolcas döntőjében való szereplés is.

Utazhatnánk akár nyugodtan is Sopronba, ha Deonta Vaughn nem dobja be azt a triplát karácson előtt pár nappal. De a hármas ült, a ZTE pedig nyerni tudott a Lauber Dezső Sportcsarnokban. Így pedig biztosan nagyon feszült negyven perc vár ránk a hűség városában csütörtökön este. Az igaz ugyan, hogy a legtöbben talán legyintenek – Sopronban nyerni kell! Nem csoda, hiszen a kisalföldiek számára ez a szezon egy rémálommal ér fel. Eddigi tizenegy meccsükből csak egyet tudtak megnyerni, már egy edzőváltáson is túl vannak. De épp ez lehet az, ami óvatosságra int. Egyrészt tudjuk jól, hogy minden rossz széria megszakad egyszer, másrészt az év utolsó meccsén, pláne hazai pályán biztosan kettőzött erővel fog harcolni ellenfelünk. Az tehát biztos, hogy nem lesz sétagalopp ez a soproni „kirándulás”.

Úgy meg pláne nem, hogy győzelmi kényszer mellett kell játszanunk. A Magyar Kupa debreceni nyolcas döntőjében ugyanis az alapszakasz felénél a bajnoki tabella első nyolc helyén álló együttes vehet részt – csütörtökön és pénteken pedig zárul az alapszakasz fele. Jelen pillanatban mi épp a nyolcadik helyen állunk, hat-hat győzelemmel és vereséggel, akárcsak a hetedik Kecskemét és a kilencedik DEAC. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy ha nyerünk Sopronban, biztosan megvan a kupadöntős szereplés, hiszen a KTE és Debrecen épp egymás ellen játszik a 13. körben. 

Ahhoz tehát, hogy ne kelljen számolgatni, le kell győznünk csütörtökön este a Sopront. Hogy nem lesz könnyű, az biztos. De az is, hogy bőven megvan rá az esélyünk.

Program:

2017.12.28. 15:30 | Sopron KC - Pécsi VSK-VEOLIA, U20
Férfi kosárlabda NB I. U20, 13. forduló. Sopron, Novomatic Arena

2017.12.28. 18:00 | Sopron KC - Pécsi VSK-VEOLIA
Férfi kosárlabda NB I. alapszakasz, 13. forduló. Sopron, Novomatic Arena

ÉLŐ: www.pvsk-panthers.hu
Statisztikák, képek és videók a helyszínről...