Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Baumholczer Máté a legjobbak között

Négy baranyai sportoló között egyesületünk tájfutója is bekerült a sportági szakszövetségek által jelölt legjobbak közé.

A Magyar Távirati Iroda sportszerkesztősége idén is felkérte a hazai sportági szövetségeket, hogy nevezzék meg 2017 legjobb sportolóit a saját sportágukban. A felkérésnek 56 sportági szövetség tett eleget, és a legjobbak között négy baranyai is akad. Michelisz Norbert (autósport), Krausz Gergely (tollaslabda) és Bali Dániel (aerobik) mellett a PVSK tájfutóját, Baumholczer Mátét is saját sportági szakszövetsége rangsorolta az idei legjobbnak.

- Örülök az elismerésnek, bár az idei évemet nem tartom annyira kiemelkedőnek, mint például a tavalyit. Persze, idén is voltak eredmények, hiszen a felnőtt világbajnokságon középtávon életem legjobb eredményét értem el, és a nem olimpiai sportágak Világjátékán is szerepelhettem, egyéniben mégsem voltak kimagasló eredményeim. Na, jó, az év végi, normál távú OB-n tényleg jól sikerült a futásom, azt a versenyt nagy fölénnyel megnyertem, és így az összetett versenyben is első lettem, talán ennek tudható be ez a jelölés. Most kis szünet van, aztán januárban kétszer három napos edzőtáborral veszi kezdetét az év, hogy az áprilisban startoló versenyszezonra jól fel tudjunk készülni. A jövő év két kiemelkedő versenye számomra az augusztusi, lettországi felnőtt világbajnokság és az októberi, csehországi Világkupa lesz, utóbbi ritkaság abban a tekintetben, hogy hazai környezetben is fel lehet rá készülni, és így talán újra jó eredményt elérni – mondta el Baumholczer Máté.

M.F.