Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Évzárót tartott a Kosárlabda Utánpótlás Szakosztály

Kiváló hangulatban zárta a 2017-es évet a PVSK Kosárlabda Utánpótlás Szakosztálya, amely a jövő évtől immár akkreditált kosárlabda akadémiaként folytathatja működését.

Több mint 40 kosárlabdával foglalkozó szakember vett részt a PVSK Kosárlabda Utánpótlás Szakosztálya immár hagyományosnak mondható évzáró vacsoráján, amelyre az egyes korosztályok mellett dolgozó edzők, a szakosztály operatív működtetését végző kollégák és a szervezet vezetői kaptak meghívást. A rendezvényen összegezték az elmúlt egy év történéseit, amelyek közül kiemelkedett a szakosztály akadémiai regisztrációja, amely év végére érte el eredményét.

- A szövetség által meghirdetett programra összesen 13 szervezet adta be regisztrációját, amelyek közül az év utolsó elnökségi ülésén 9 szervezet akkreditációját hagyja jóvá a szervezet. Ezek közül az egyik a PVSK-é, amely az elérhető pontszámok több mint 97 százalékát megszerezve a harmadik legerősebb pályázatot nyújtotta be, így januártól hivatalosan is akkreditált kosárlabda akadémiaként működhet. Ez óriási eredmény, amelyben több éves munkája van mindenkinek, aki az egyesület kosárlabda utánpótlásában dolgozik – foglalta össze dr. Teszler Sándor, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökségi tagja.

- Működésünk akadémiai szintre emelése olyan elismerés, amely egyben hatalmas felelősséget is jelent a számunkra. Az akkreditáció ugyanis két évre szól, ennek lejárta után újra górcső alá veszik majd a működésünket. Mindez azt jelenti, hogy keményen és még hatékonyabban kell dolgoznunk, és a korosztályok legjobbjai között jegyzett játékosokat kell felmutatnunk, mind a női, mind a férfi vonalon, ez lesz ugyanis a legfontosabb fokmérője az akadémiai tevékenységünknek. Mindenkinek óriási gratuláció jár az akadémiai rang elnyeréséhez, de hátradőlni nincs idő, már januártól azon kell dolgoznunk, hogy még jobban végezzük munkánkat. Első lépésként a kiválasztásunkat kell fejlesztenünk, el kell érnünk azt, hogy partneriskoláinkban minden potenciális tehetség megkapja a lehetőséget arra, hogy kosárlabda játékos legyen – mondta el Máté János, a PVSK Kosárlabda Akadémia igazgatója.

M.F.