Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Továbbképzésen vettek részt az ökölvívó edzők

Országos szakmai továbbképzést tartott a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Tatán. A háromnapos rendezvényen, amelyen sok szakember vett részt, ott volt Alvics Gyula is.

A PVSK Ökölvívó szakosztályának szakmai vezetőjét, Alvics Gyulát, azért hívtam fel telefonon, hogy az esemény részleteiről érdeklődjek:

- Nagyon színvonalas rendezvény volt. Ökölvívásban is sok új ismeret kerül felszínre a sportág különböző területein. Ezért van szükség arra, hogy a szakemberek időnként kicseréljék nézeteiket, illetve ezekkel az új módszerekkel megismerkedjenek.Tatán volt a továbbképzés, december 15-17-ig, több mint száz edző, ökölvívó szakember volt jelen, az ország minden részéről. Az egyes szakterületeken különböző előadóktól hallhattuk az újdonságokat. Erdei Zsolt, a Szakszövetség elnöke a sportág jelenlegi helyzetét elemezte megnyitó beszédében, szólt a sportágfejlesztési lehetőségekről is. Szó esett az utánpótlásról, a területen előforduló problémákról. A Dr. Berkes István Egyetemi tanár sportorvosi előadásában hallhattunk a speciális sérülésekről, azok megelőzéséről és kezeléséről is. A bírók a szabályokról, azok alkalmazásáról, „Öcsi bácsi” (Szántó Imre - a szerk. Ny. L.) pedig a magyar ökölvívás és a nemzetközi bunyó kapcsolatáról tartottak előadást.Természetesen voltak gyakorlati bemutatók is, ahol néhány újdonságot a ringben is megismerhettünk. De hallhattunk az erőfejlesztés speciális módszereiről, és a sportág dopping helyzetéről is. Úgy gondolom, nagyon hasznos volt a három nap, sok mindent itthon is be lehet építeni a munkánkba - fejezte be a beszámolót Alvics Gyula.

Nyilas László