Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Kosarasaink jártak Dubrovinkban

Egyesületünk 5 kosárlabdázója vett részt egy meghívásos kosárlabdatornán a horvátországi Dubrovnikban. A pécsi egyetemi csapattal bronzérmet szereztek.

Négy ország tíz egyetemi csapata vett részt a 21. Dubrovniki Nemzetközi Sporttalálkozón, ahol a Pécsi Tudományegyetem kosárlabdacsapatában egyesületünk öt játékosa is szerepet kapott. A PTE idén második alkalommal vett részt a viadalon, ezzel is emlékezve az intézmény megalapításának 650 éves jubileumára.

- A háromnapos mérkőzéssorozaton a csoport első helyén végeztünk, azonban az elődöntőben kikaptunk a későbbi győztes montenegrói csapattól, így a bronzmérkőzésen vigasztalódhattunk, ahol nagy küzdelemben legyőztük a házigazdák együttesét, így a harmadik helyen zártuk a tornát. Az egyéni viadaloknál a hárompontos dobóversenyt Bokor Zoltán, a zsákolóbajnokságot pedig Kárpáti Balázs nyerte meg, mindketten a PVSK utánpótlásában játszanak. Jó szereplésünk igazolja, hogy eredményes az együttműködés a PVSK és a pécsi egyetem között – foglalta össze Bán Gábor, az egyetemi csapat szintén PVSK-kötődésű edzője.

- A fair play díjat is elhoztuk a kosárlabdatornáról, és szinte minden edző egyetértett abban, hogy a legszebb kosárlabdát a pécsi egyetem játszotta, így elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel, méltó módon képviseltük a várost és az egyetemet. Maga a rendezvény egyébként kiváló körülmények között zajlott, és külön öröm, hogy a küldöttség másik csapata, a női röplabdásaink idén megnyerték a tornát, és Szarka Vivien személyében a legtechnikásabb játékost is a pécsi csapatból választották – foglalta össze Hári József, a Pécsi Tudományegyetem Sportirodájának vezetője.

M.F.