Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

U9: bronzérem a Mikulás Kupán

Izgalmas végjátékban szerezte meg a harmadik helyet U9-es labdarúgócsapatunk a Gandhi Gimnázium Sportcsarnokában rendezett Mikulás Kupán.

A tornára 9 csapat kapott meghívást, amelyekből egy négy- és egy ötcsapatos csoportot alkottak. A PVSK az ötcsapatos csoportba került a Villány, a PEAC, a PMFC és a Mohács társaságába.  A csapatok 1×13 perces találkozókon, körmérkőzéssel mérték össze erejüket. Tóth János és Schmidt Zoltán tanítványai a PMFC-t 1-0-ra, a Mohácsot pedig 2-0-ra győzték le, míg a Villány ellen 2-2-es döntetlent értek el, a PEAC együttesétől pedig 3-0-ra kikaptak.

- A döntőbe jutás esélye a Villány elleni mérkőzésen dőlt el, ahol hiába vezettünk 2-0-ra, néhány hiba felhozta az ellenfelet, amely a meccset döntetlenre tudta menteni, a végelszámolásnál pedig jobb gólkülönbséggel meg tudott előzni bennünket, így mi a harmadik helyért játszhattunk. A bronzmeccsen a PEAC B csapata ellen harcos találkozón gólnélküli döntetlent játszottunk, így végül büntetőrúgásokkal sikerült megszereznünk a harmadik helyet. Érdekesség, hogy Ludvig Maja személyében ezúttal leány kapusunk volt, aki kiválóan védett, a sorsdöntő büntetők közül például kettőt is sikerült kivédenie. Elégedett vagyok a srácok teljesítményével, sokaknak élete első-második teremtornája volt ez, mégis jó képet mutattunk, és a játékunk is rendben volt. Ebben elévülhetetlen érdemei vannak Tóth János kollégámnak, aki a csapat másik részével Bólyban futsal tornán szerepelt, ezért nem lehetett itt – foglalta össze Schmidt Zoltán, a PVSK U9-es labdarúgócsapatának edzője.

M.F.