Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Lukácsy Bence Felnőtt Magyar bajnok lett az Ökölvívó OB-én

Két kiváló öklözőnk, szó szerint beverekedte magát a négyes döntőbe, a 94. Papp László felnőtt férfi Országos bajnokságon, és ott egy első és egy harmadik helyet szereztek.

Csak a legidősebb bunyósok tudnák megmondani, mikor volt ökölvívásban felnőtt magyar bajnoka a PVSK-nak. Nos, most ismét van. Cservenka Róbert 75 kg-ban, még junior korúként, Lukácsy Bence pedig 81 kg-ban szerepelt, a két öklöző mérkőzéseiről, néhány perccel Lukácsy döntőbeli meccsének befejezése után, örömtől el-elcsukló hangon így beszélt Alvics Gyula, Bence nevelőedzője:

- Robiról tudni kell, hogy még ifjúsági korú versenyző, neki Hegyi Barnabás, a Vasas versenyzője volt az ellenfele. A bronzéremért nagyon magas színvonalú meccset játszottak, a közönség óriási ovációja mellett. Minimális különbséggel maradt alul versenyzőnk, nagyon nagy derbi volt, bármelyik öklözőt kihozhatták volna győztesnek. A bronzérem is nagyszerű teljesítmény. Bence a döntőben a debreceni ellenfele Móna Imre, a korábbi kedett Európa bajnok, ellen egyhangú pontozással nyert. Rendkívül boldog vagyok, most látszik a sok munka, amelyet elvégeztünk, Borovics Zoltán és Galambos Tibor edzőtársaimmal. A sikerben Szegedi Szilárdnak, és természetesen a Madár Akadémiának is oroszlánrésze volt,  A tavalyi ezüst után, most bajnoki cím, nagy siker ez mindenkinek, és a PVSK-nak is! - fejezte be Alvics Gyula.

A rendezvényen egyébként 57 klub bokszolója vett részt.

Első két képünkön Lukácsy Bence, a harmadikon Cservenka Róbert.

Nyilas László