Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Továbbképzésen vettek részt labdarúgó edzőink

A labdaérzék-fejlesztés és a különböző játékhelyzet-megoldások adták a témáját annak a kreditpont-szerző továbbképzésnek, amelyen egyesületünk labdarúgó edzői vettek részt.

Az utánpótlásképzésben dolgozó trénereink vettek részt Zalaegerszegen azon a továbbképzésen, amelyen az edzői licenszek megújításához szükséges krediteket szerezhették meg a labdarúgó szakemberek. Az egynapos konferencián délelőtt az elméleti előadásokat hallgathatta meg a mintegy 200 résztvevő, míg délután a Zalaegerszegi Labdarúgó Akadémia ifjú játékosainak köszönhetően bemutató edzéseken is megismerkedhettek az egyes gyakorlatokkal.

- A konferencia a kisebbeknél a labdaérzékelés-fejlesztést célzó Coerver-technikát helyezte előtérbe, míg a nagyobb korosztályoknál az egyes játékhelyzetek hatékony és gyors megoldásainak gyakorlását mutatták be. Lehetett új dolgokat tanulni, és néhány érdekes gyakorlatot ellesni, ezért mindenképpen hasznos volt a továbbképzés, az itt látottakat be lehet építeni a saját edzésterveinkbe. A PVSK jóvoltából nyolc kolléga vehetett részt a továbbképzésen, amelynek utazási és képzési költségét az egyesület vállalta magára. Az pedig még értékesebbé tette a túrát, hogy valamennyien együtt utaztunk, így összetartásnak sem volt utolsó a jó hangulatban eltöltött szakmai nap – foglalta össze Ángyán Norbert, a PVSK Labdarúgó Utánpótlás Szakosztályának technikai vezetője.

M.F.