Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Durhamnek szurkolhatunk az All-Star Gálán

Gasper Potocsnik, a Nyugat edzője behívta a Pécsi VSK-VEOLIA irányítóját a Nyugat csapatába.

Az előző évi All-Star gálán is szurkolhattunk egy pécsi kosarasnak – akkor Chris Smith képviselte klubunkat –, és idén sem maradunk izgulnivaló nélkül. Ugyan a szurkok által megszavazott kezdő ötösökbe ezúttal nem került pécsi játékos, de a december 2-án, szombaton a Tüskecsarnokban sorra kerülő All-Star Gála főmeccsén, a Kelet–Nyugat összecsapáson így is ott lesz egyik játékosunk, méghozzá amerikai irányítónk, Jabril Durham. A nyugat csapatát a gálán irányító körmendi edző, Gasper Potocsnik hívta be a keretbe Jabrilt, aminek persze játékosunk nagyon örült.

- Boldog vagyok, hogy ott lehetek az All-Star Gálán – szögezte le Durham. - Ezt elsősorban egyébként annak köszönhetem, hogy remek helyen vagyok Pécsett, a PVSK-nál. Itt a csapattársak, a szurkolók és az edző is bíznak bennem, ami nagyon jó érzés. Éppen ezért az, hogy elhívtak az hétvégi gálára, közel sem csak az én egyéni érdemem, hanem a csapattársaimé, és mindenkié, akivel a Pécsi VSK-VEOLIA sikeréért dolgozunk hétről hétre. A nyári felkészülésünk nagyon jól sikerült, és úgy gondolom, az eddigi bajnoki szereplésünk sem rossz, én is jó formában érzem magam.

Jabriltól megtudtuk, hogy pályafutása során nem ez az első alkalom, hogy egy All-Star Gálán bizonyíthat. 

- Az előző szezonban Svédországban is részt vehettem az ottani All-Staron, igaz az nem a szezon közben volt, hanem a bajnokság végén. Ez egyébként egy remek alkalom arra is, hogy az ember kicsit jobban megismerkedjen a többi játékossal, arról nem is beszélve, hogy jó hangulatban játszhatunk egy jót, és természetesen igyekszünk a lehető legjobban kiszolgálni a közönséget is.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy az egyéni versenyszámok közül indul-e valamiben irányítónk, aki elsőre tréfálkozni kezdett.

- Hát, a zsákolóversenyt azt hiszem nem nekem találták ki. Ott legfeljebb akkor indulnék, ha lejjebb vennék  kicsivel a palánkot – mondta széles mosoly kíséretében Durham. - Ellenben a hárompontos dobóversenyben szívesen megmérettetném magam, meglátjuk, hogyan alakul.

A Kelet, illetve a Nyugat csapatainak játékosai

Kelet: Kendrick Perry, Vojvoda Dávid (Szolnok), Ivan Lilov (DEAC), Juhos Levente (Szeged), Eilingsfeld János (Paks). Cserék: Marko Boltics (Szeged), Seth Allen (Paks), James Bernard Thompson (Kecskemét), Devante Wallace (Jászberény), Quincy Ford (Szolnok), Benett Davis (MAFC), Gerald Armwood (DEAC). Edzők: Dragan Alekszics, Jakab Máté (Szolnok).

Nyugat: Darrin Govens, Perl Zoltán (Falco), Benke Szilárd (ZTE), Lóránt Péter, Keller Ákos (Alba). Cserék: Marcus Jurell Wright (Körmend), Jabril Durham (PVSK), Chris Dunn (Kaposvár), Váradi Benedek (Falco), Ferencz Csaba, Justin Tuoyo (Körmend), Ryan Watkins (Sopron). Edzők: Gasper Potocsnik, Hencsey Tamás (Körmend).

All-Star Kosárlabda Gála 2017
2017. december 2. szombat 18:00 óra | Budapest, Tüskecsarnok (Magyar tudósok körútja 7.)

A jegyek 2.500- és 3.000- forintos áron vásárolhatók a Ticket Express jegyirodáiban, illetve az Eventim hálózatában: a www.eventim.hu weboldalon, vagy telefonon: a 06-30 505-0666 számon, valamint aznap a helyszínen.

Program:

14:00 | Kapunyitás
14:20 | Kerekes székes Kelet-Nyugat bemutató mérkőzés 
15:30 | Előmérkőzés: Férfi U20 válogatott - Férfi Egyetemi válogatott
17:40 | Válogatottak köszöntése
18:00 | KELET - NYUGAT ALL-STAR mérkőzés 
18:25 | Hárompontos dobóverseny
19:00 | Half Time show: EXPERIDANCE
19:45 | Zsákolóverseny