Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Két arany, egy ezüst, egy bronz a Balaton-futófesztiválon

Jól szerepeltek Freier Balázs tanítványai a Balaton Félmaraton futóversenyen. A Siófokon zajlott eseményen több mint 2000-en vettek részt.

A szép PVSK-s sikert hozó futóversenyről a pécsiek edzőjét, Freier Balázst kérdeztem:

- Siófok egyik legszebb részén, a szállodasor előtt is elfutott a mezőny, bár a hét kilométeres kör javarészét a parton futották. Nagyon sokan indultak, profik, amatőrök, férfiak, nők együtt rajtolva. Három versenyszám volt, ebből mi kettőn vettünk részt. A félmaraton (21,1 km) női mezőnyében Szabó Tünde az első helyet szerezte meg. Mi a 14 km-es délelőtti távon nem indultunk, délután viszont egy nagyon hangulatos versenyen vettünk részt, a hatod maratonon, ez 7 kilométert és 33 métert jelent. Ezen a távon Freierné Kovács Dóra első lett, ideje 26 perc 46 mp. A második helyet is elhoztuk Hegyi Brigitta révén. Mivel a rajt délután négy órakor volt, gyakorlatilag sötétben ért célba a mezőny. Egyébként ugyanezen a távon, a férfiak mezőnyében Soproni Tamás harmadik lett.

Ez volt az év utolsó nagy versenye, még a Szilveszteri hangulat futóverseny lesz, ahol szintén részt veszünk néhányan. Addig is edzünk, mert 2018 január 20-án már Budapesten a BOK csarnokban, a Budapest Bajnokságon, fedett pályán kell helyt állnunk, és addig már csak szűk két hónapunk van - fejezte be Freier Balázs.

Nyilas László