Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Nyert a PVSK az utolsó fordulóban a Mohács ellen

Kissé hűvös öszi időben lépett pályára a Vasút a Mohács ellen, a Megye I-es bajnokság utolsó öszi fordulójában. A találkozót a PVSK nyerte.

Labdarúgó mérkőzés: Pécsi VSK – Mohácsi TE 1888 1-0 (1-0)
Férfi labdarúgás, Megye I. o. 15. forduló: Várkői F. Ifjúsági Sportközpont: 50 néző. 
Játékvezetők: Nagy (Brozovics, Kanyar). Góllövő:Schvedics.

PVSK: Kácsor – Varga, Szeifert, Zámbó (Zólyomi), Molnár - Vida, Laki, Kaufmann (Kovács Dávid) – Schvedics, Ndjodo, Bónyai. Vezetőedző: Reith Róbert.

A mérkőzés néhány fontos részlete:

Már az első percben vezetést szerzett a Vasút. Kaufmann a jobb oldalon tisztán tört előre. Beadása a másik oldalon a felzárkózó Schvedicshez került, aki higgadtan fejelt a kapu bal oldalába. 1-0 a PVSK javára.
A 15. percben ismét Schvedics lőhetett kapura, de 20 m-es szabadrúgása a mohácsi kapu mellé szállt.

A 20. percben sajnálatos esemény történt. Egy kemény belépő után Zámbó a sípcsontján megsérült, nem tudta folytatni a játékot. Vida vette át a helyét, és a csapatkapitányi karszalagot.
A 35.percben Ndjodo 18 m-es szabadrúgása ment mellé.
A második félidő rögtön vendéghelyzettel kezdődött. A 47. percben egy PVSK kapu előtti kavarodás után szabadítottak fel a pécsi védők.
Az 59. percben Kácsor hárított bravúrosan egy gólnak látszó lövést.

A Mohács küzdött az egyenlítő gólért, némi mezőnyfölényben is játszottak a vendégek, de gólt nem sikerült lőniük, a ritka kapura lövések nem jelentettek nagy veszélyt a hazaiak kapujára. A PVSK nagyszerűen védekezett, megadva ezzel az eredménnyel az esélyt a nyugodt téli pihenőre.

Reith Róbert, vezetőedző, PVSK: - Úgy gondolom, hozzáállásban, lelkesedésben, fegyelemben, küzdésben felülmúltuk az ellenfelet. Annak ellenére, hogy Zámbó megsérült, védekezésünk nagyon jól működött, vele talán még masszívabbak lehettünk volna. Zámbónak ezúton is mielőbbi gyógyulást kívánok! Támadásban pedig jobban ki lehetett volna használni a lehetőségeinket, akkor nagyobb arányú is lehetett volna a győzelmünk. Én gratulálok csapatomnak, egy nehéz őszi szezonon vagyunk túl, végül is csak kettővel kevesebb győzelmet szereztünk a listavezetőnél. Tavaszra, ha az egy góllal elvesztett meccseket a magunk javára fordítjuk, szép eredményt érhetünk el. Mindenkinek jó pihenést kívánok!

 Nyilas LászlóKapcsolódó képgaléria