Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Sikeres volt Kosárlabda Akadémiánk előzetes akkreditációja

Akkreditált Kosárlabda Akadémia cím használatára vált jogosulttá a PVSK a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének előzetes értékelése alapján.

Idén tavasszal adta be akkreditációs kérelmét egyesületünk Kosárlabda Utánpótlás Szakosztálya, amely az előzetesen kért adatok alapján megalapozott szakmai pályázatot nyújtott be. A szövetség nemrég kiértékelte a benyújtott kérelmeket, amelyek közül egyesületünk pályázata az előzetes értékelés alapján a legmagasabb, vagyis az „A” kategóriába esett, így a PVSK jogosulttá vált az Akkreditált Kosárlabda Akadémia cím használatára.

- Ez nagy siker, de messze nem a folyamat vége. Az előzetes elbírálást további egyeztetések követik, épp a napokban járt nálunk Mészáros Lajos vezetésével egy három tagból álló bizottság, amely a pályázatunkat vette górcső alá. Örülök annak, hogy bár már az előzetes értékelés is magas pontszámot adott a PVSK-nak, ezt az egyezetésen elhangzottak alapján sikerülhet még tovább növelni, hiszen számos, a pályázati anyag alapján született félreértést sikerült tisztáznunk, és néhány adminisztratív hiányosságot már most pótoltunk. Az akkreditációs folyamat lebonyolítását Máté János vezette, a jövőben ő kap megbízást az akadémia vezetésére – mondta el Czerpán István, a Pécsi Vasutas Sportkör elnöke.

A pályázat alapján a Mészáros Lajos, Dr. Szabó Tamás és Molnár László összetételű grémium vizsgálta meg az adminisztratív és a szakmai igazgatásra, a szakmai felépítésre, az eszközökre és az infrastruktúrára vonatkozó fejezeteket. Az előzetes értékelés alapján szinte valamennyi fejezetben 90% feletti eredményt ért el a PVSK pályázata, amelyben az eszközökre vonatkozó részt minősítették előzetesen a leginkább fejlesztendőnek. Egyesületünk az egyeztető bizottsággal folytatott megbeszélésnek megfelelően, a szövetség által meghatározott irányelvek alapján még idén fejleszti eszközparkját, így az előzetes eredménynél is magasabb értékelésre számíthatunk az egyeztetések végén.

- Úgy tudjuk, hogy várhatóan a jövő év elején születik meg a végső döntés az akadémiai akkreditációnkról, amit a szezon hátralévő részében további szakmai auditok követnek majd. Biztos vagyok benne, hogy ezeket az akadályokat is sikerrel vesszük, és a magas színvonalú és eredményes utánpótlás-képzésünket a jövőben akadémiai keretek között, reményeink szerint jövő év közepétől már saját csarnokunk használatával folytathatjuk – fogalmazta meg Máté János, a PVSK Kosárlabda Utánpótlás Szakosztály vezetője, aki a PVSK Akkreditált Kosárlabda Akadémia igazgatója is egyben.

M.F.