Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

U13: érzékelhető a fejlődés a csapaton

Regionális Bozsik-tornán vett részt egyesületünk U13-as labdarúgócsapata Nagyatádon, ahol ismét jól szerepeltek Ángyán Norbert tanítványai.

A szezonban  immár az ötödik regionális Bozsik-tornát szervezték a hétvégén Nagyatádon, ahol a régióközpontok csapatai mérkőztek meg egymással. A PVSK együttese mellett a Barcs, a Nagyatád, a Szentlőrinc, a Kaposvölgye és a Dombóvár lépett pályára, a 8+1 fős felállásban, félpályán keresztbe, 5×2-es kapukra vívott mérkőzéseken mindenki játszott mindenkivel.

- Elégedett vagyok a srácok teljesítményével, mert teljesítették azt, amit kértem. Minden alkalommal azt szeretném viszontlátni, amit az edzéseken gyakorolunk, és ezt Nagyatádon is maximálisan visszaadták: mind a labdakihozatalban, mind a játék felépítésében, mind a támadások befejezésében érzékelhető a csapat fejlődése. Nyugodtan állíthatom, hogy stílusos a játékunk, látszik, hogy milyen futballt szeretnénk játszani. Ez különösen azért nagy teljesítmény, mert a csapatom a korosztálynál fiatalabb játékosokból áll: mi tornáról tornára egy, vagy akár két évvel idősebb ellenfelekkel vesszük fel a harcot. Szerencsére, a fizikális hátrányunkat a technikai és taktikai dominanciával nemcsak ellensúlyozni tudjuk, hanem a legtöbbször a magunk javára is tudjuk fordítani. Bár ebben a korosztályban nem az eredményesség a legfontosabb szempont, azért a csapat játékáról sokat elmond, hogy a regionális tornákon eddig játszott 25 mérkőzésen összesen 2 alkalommal szenvedtünk csak vereséget. Most Nagyatádon a kiemelkedő védőmunkáért járt elismerés, amit Kárpáti Roland vehetett át, ám rajta kívül még jó pár kiváló egyéni teljesítményt láttam – értékelte a csapat teljesítményét Ángyán Norbert vezetőedző.

M.F.