Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Méltó ellenfelek voltunk

Ugyan vereséget szenvedtünk, de a mutatott játékunk alapján nincs okunk a szégyenkezésre.

Egis Körmend - Pécsi VSK-VEOLIA 87-74 (27-17, 18-23, 21-13, 21-21)
Férfi kosárlabda NB I. alapszakasz, 7. forduló. Körmend, Városi Sportcsarnok
Vezette: Benczur, Török, Kulcsár.

Körmend: Wright 18/9, Hollins 17/6, Ferencz 18/18, Davis 9/3, Horti 7. Csere: Németh, Koch, Tuoyo 10, Csorvási 3, Halász 1, Bán 3, Oroszi. Vezetőedző: Gasper Potocnik. PVSK: Durham 4, Supola 9/3, Demeter 5/3, Budimir 10/6, Sarlija 6. Csere: Simon K. 16/9, Dukic 11/9, Antóni 7/3, Bíró O. 6/6. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

A MAFC elleni múlt heti csúnya fiaskó után Körmenden próbálhattunk meg javítani a bajnoki mérlegünkön, ami azért közel sem tűnt könnyű feladatnak. A vasiak csarnoka ráadásul kis híján meg is telt szombaton este, így pokolian jó hangulatra volt kilátás a feldobás előtt.

A hazai szurkolók első nagy felbuzdulását azonban Budimir az első támadás során lehűtötte, egy remek hármassal nyitott a sarokból. Az előny olyan túl sokáig nem volt azonban nálunk, Ferencz Csaba gyorsan válaszolt, aztán Wrigth is beköszönt kintről. Gasper Potocnik együttese egy nem túl nagy, de stabil előnyt épített fel, nálunk pedig az első negyedben elég sok apró hiba csúszott a játékba – nagy kár, hogy épp a játékrész végére sűrűsödtek össze a problémák, a Körmend így tíz ponttal tudott meglépni. A második tíz perc aztán meghozta a fordulatot, amit vártunk. Hgy Csirke Ferenc milyen utasításokkal küldte fel Supoláékat, azt nem tudni, de arra tippeltünk volna, hogy csak kívülről volt szabad ráemelnie a labdákat kedvenceinknek. De, ha még így is volt, nem volt ez baj, amit ugyanis kintről eleresztettünk, abból rendre kosár is lett. Mindegy volt, hogy Antóni, Bíró, Budimir vagy épp Supola hajított-e el a triplát, már lehetett is az öklöt rázni. Közben pedig a mínusz tíz eltűnt, méghozzá teljesen. Nagy kár, hogy miután ki tudtunk egyenlíteni, Ferencz persze berámolt egy lélekromboló trojkát, így a vezetést nem sikerült visszavennünk. A nagyszünethez érve öt ponttal vezetett a Körmend (45-40), de elnézve a meccset szinte biztosak voltunk benne, hogy lesz az még kevesebb is.

A harmadik negyed első öt perce aztán sajnos szétrombolta a megérzésünket. Miközben a Körmend stabilan hozta azt támadásban, amit nagyjából várni is lehetett tőle, a mi támadásaink jó pár percre megálltak. Sarlija ugyan becsülettel szedegette a támadó lepattanókat, de ziccerben többször is hibázott. Ehhez jött még, hogy ekkor kívülről sem jöttek a pontok, és mire feleszméltünk, már majdnem hússzal vezettek a hazaiak. A záró felvonásig azért ezt sikerült tizenháromra csökkenteni, de ennél sokkal beljebb már nem tudtunk kerülni. Az utolsó 4-5 percben volt Dukicnak egy nagy sorozata – három egymást követő támadást fejezett be triplával –, de ez is kevés volt ahhoz, hogy lőtávolba kerüljünk. Végül 87-74-re győzött a Körmend, így számszerűleg nem sikerült kijavítanunk a MAFC elleni csorbát. Ami azonban a mutatott játékot illeti, egész más a helyzet. Nem kellett ugyanis lehajtott fejjel lebandukolnunk a pályáról!

Csirke Ferenc: - Gratulálok a Körmendnek a mai győzelemhez, és a szerdai FIBA Europe Cup továbbjutáshoz is. Energiában a maximumot nyújtottuk a mérkőzésen. A fő gondunk az volt, hogy nem mindig jól reagáltuk le a Körmend agresszív védekezését, pedig támadásban gyakran megtaláltuk a jó helyzeteket a betörések, és a pozíciós játék után. Sajnos sokszor átmentünk egyénieskedésbe, egy-két játékos egyedül akarta megnyerni a mérkőzést. Amikor így játszunk, mindig jön a hiba.